Skip to main content
Melanholija

KAKO JE NASTALA "MELANHOLIJA": Fon Trir mora da popije litar votke dnevno da bi mogao da snima filmove

Foto: Profimedia
Kontroverzni danski režiser Lars fon Trir izjavio je da neće više moći da snima filmove, pošto je prestao da konzumira alkohol i droge.

U svom prvom intervjuu u poslednje tri godine, datom danskom dnevnom listu "Politiken", Fon Trir je rekao: "Nijedan kreativni izraz nekog bivšeg alkoholičara ili narkomana nikad nije imao bilo kakvu umetničku vrednost".

10 laži koje ste naučili iz romantičnih filmova

Nimfomanka
Foto: Profimedia

To je prvi intervju proslavljenog danskog režisera otkad su ga organizatori Kanskog festivala 2011. proterali sa tog događaja pošto je na novinskoj konferenciji u svrhu promovisanja svog filma "Melanholija" u šali izjavio da je nacista.

Lars von Trier
Foto: Profimedia

Fon Trir, koji je šokirao svetsku bioskopsku publiku seksualno eksplicitnim filmovima kao što su "Antihrist" i "Nimfomanka", najavio je da će biti trezan 90 dana počev od prošle nedelje i da svaki dan pohađa sastanke udruženja lečenih alkoholičara.

On je u intervjuu "Politikenu" rekao da je ranije pio bocu votke na dan, ali je alkohol takođe kombinovao sa različitim vrstama droge kako bi bio kreativan.

Gledanje porno filmova zatupljuje!

"Nikome ne mogu da preporučim da to radi. To je veoma opasno i glupo na više načina", istakao je danski režiser.

Fon Trir, oženjeni otac četvoro dece, dodao je da je došao do tačke kad je morao da izabere između sebe kao ljudskog bića i sebe kao režisera.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Fog
4 Beograd