10. dec 2023.
Mozzart

Mozzart podržao edukaciju osnovaca o klimatskim promenama

foto: Nikola Mažibrada
Zahvaljujući ovoj društveno-odgovornoj kompaniji, realizujemo projekat Elektronsko učenje i ekologija u pet škola, poručili su iz opštine Voždovac na Danu ekologije u OŠ Jajinci.

Najbolji način da se ukaže na važnost očuvanja životne sredine je edukacija onih koji su još u fazi formiranja stavova i usvajanju pravih vrednost. Zato je na opštini Voždovac, uz pomoć generalnog pokrovitelja kompanije Mozzart, u pet škola pokrenut projekat Elektronsko učenje i ekologija, kako bi se učenicima kroz predavanja i radionice, ali i uživo u prirodi, približila ova važna tema. Baš na Svetski dan klimatskih promena, u OŠ Jajinci održan je Dan ekologije, u sklopu kog su đaci čistili dvorište i pomagali u sadnji drveta. Američki javor im se toliko dopao da su ga odmah prihvatili kao člana družine i dali mu nadimak - američki Mile.

– Širom planete se 4. novembra organizuju radionice i predavanja poput ove, u cilju podizanja svesti o ovom globalnom problemu. Divna, plemenita sadnica visoka 4 metra je poklon Opštine Voždovac, koja neguje ekološku kulturu i prepoznala je značaj projekta za naše najmlađe žitelje. Na čelu sa predsednicom GO Voždovac, Ivanom Tomić Ilić, pružili smo podršku Centru za strateške projekte, koji će u naših pet osnovnih škola organizovati ovaj projekat, a to sve zahvaljujući pomoći društveno-odgovorne kompanije kakva je Mozzart – istakla je Dubravka Tadić, opštinski većnik za obrazovanje.

Dan ekologije
foto: Nikola Mažibrada

Glavni cilj ove akcije je da se podigne svest kod dece o ozbiljnosti situacije, kako bi promenom navika u svakodnevnoj rutini lično doprineli očuvanju životne sredine. Posle sakupljanja smeća, đaci OŠ Jajinci imali su čas o klimatskim promenama, a na ovim radionicama imaće priliku da se dodatno upoznaju sa postupanjima u kriznim situacijama, sve kroz igru, druženje, predavanja, kvizove, filmove, prezentacije…

– Naša škola je deo većeg međunarodnog projekta eko-škole, pa su naši đaci naviknuti na dodatne vannastavne aktivnosti koje se tiču zaštite životne sredine. Kompanija Mozzart nam je prethodno donirala televizore, kojima smo našli odličnu namenu u holu škole, pa ovo vidim kao nastavak saradnje – rekla je direktorka škole Jelena Đorđević.

Dan ekologije
foto: Nikola Mažibrada

Akciju je podržao i narodni poslanik Vuk Mirčetić, koji je išao u ovu školu, a slične aktivnosti u sklopu ovog projekta biće ogranizovane u još četiri voždovačke osnovne škole: Vasa Čarapić, Filip Filipović, Milan Đ. Milićević i Zmaj Jova.
 

Vremenska prognoza
Mist
3 Beograd