Skip to main content
sekta

JEZIVA POZADINA SEKTI U SRBIJI: "Svaka ima svoju ciljanu grupu" - rituali, žrtvovanja i orgije

Foto: Profimedia/ilustracija
Sektolog Dimitrije Pastuović detaljno opisao morbidne rituale koje upražnjavaju sekte u Srbiji. Objasnio da svaka sekta ima svoju ciljnu grupu, ali i da su jednako opasni manipulativni pojedinci koji se predstavljaju kao profesori i pisci

Sektolog Dimitrije Pastuović objasnio je da u Srbiji postoji veliki broj sekti, ali i još veći broj pojedinaca koji vrbuju ljude za satanističke rituale i zluopotrebe raznih vrsta. On je detaljno objasnio kako izgleda jedan od rituala inicijacije u sektu, ali i predočio na koji način možemo da izbegnemo da postanemo žrtve ovih veoma manipulativnih i opasnih podzemnih organizacija.

- Virus sekte je virus koji mutira. U početku, do pre nekih deset, petnaest godina, crne mise su se održavale na grobljima. Sada se održavaju i po stanovima, kućama, vikendicama… To je kao "Bratstvo tule" - to su žurke i `proslave` zatvorenog tipa na kojima se dešavaju inicijacije. Recimo, oltar u satanizmu je golo žensko telo, po potrebi virgo in takta – netaknuta. Na tom oltaru okrenutom prema istoku se vrše rituali. Novi član, inicijant, treba da razdeviči tu žensku osobu i da spava sa njom istovremeno izgovarajući `Oče naš` naopačke, koji ne bih sad da izgovaram, užasno zvuči i blasfemično mi je da govorim o tome. Tu se jede, tu se pije, pričešćuju se, jer je reč o `crnoj misi`. Kao što se mi hrišćani pričešćujemo hlebom i vinom, oni se pričešćuju hlebom i krvlju. Nije bitno da li je krv ljudska. U nedostatku ljudske krvi, zakolje se neki pas, neka mačka, i uz taj obrnuti `Oče naš` oni se pričešćuju s time i rade šta se dalje radi - objasnio je Pastuović.

"KOMŠIJA SEKTAŠ NAM RADI O GLAVI" Stravična ispovest žene iz Srbije, nalazila crne dlake ispred ulaza

"KOMŠIJA SEKTAŠ NAM RADI O GLAVI" Stravična ispovest žene iz Srbije, nalazila crne dlake ispred ulaza

RAZBUCANA NAJJEZIVIJA SEKTA: Sledbenici pili urin umobolnog vođe

RAZBUCANA NAJJEZIVIJA SEKTA: Sledbenici pili urin umobolnog vođe

JEZIVA ISKUSTVA stanara i stanodavaca u Beogradu: Novac u zamenu za indeks, dlake na jastuku, sektaški obredi a priča trudnice će vam slomiti srce....

JEZIVA ISKUSTVA stanara i stanodavaca u Beogradu: Novac u zamenu za indeks, dlake na jastuku, sektaški obredi a priča trudnice će vam slomiti srce....

Lažni profesori i opasni gurui

Stručnjak za sekte je, govoreći u jutarnjem programu Prve televizije, upozorio građane od koga im sve preti opasnoti, objašnjavajući na koje se sve načine članovi sekti predstavljaju.

- Naši ljudi sumnjaju u postojanje sekti na ovim prostorima, sve dok im ne pokucaju na vrata. Sekta nije nešto što je vidno golim okom. Često je teško primetiti određene stvari. Danas imamo ljude koji se predstavljaju kao dobročinitelji ili pisci. Kad kažem pisci, mislim na razne publiciste, ljude koji ukoričavaju razne gluposti kroz koje se provlače subliminalne poruke koje truju ljudski mozak sa tim pričama. Predstavljaju se kao neki gurui ili kao hrišćani sa blagoslovom, što uopšte nije istina, a onda kreću da promovišu kabalu, razne oblike magijanja, hermetizam… Imamo tu onda razne profesore, zapravo ljude koji se predstavljaju kao profesori nepostojećih nauka… Recimo, šta je to hermetička astrologija? Na kojem se to fakultetu studira? Ovaj narod je u velikom deficitu sa duhovnošću. Zato lako nasedaju. U borbi su za golu egzistenciju i žele da pribegnu brzom rešenju, pa smatraju da će im neke sile pomoći da dođu do onoga što im fali - kaže stručnjak, dodatno objasnivši da svaka sekta ima ciljnu grupu.

Svaka sekta ima ciljnu grupu

- Sekte su čak ostavile prostor manipulativnim pojedincima, koji su takođe jedan oblik sekte jer iza njih stoje velike organizacije mada oni nastupaju samostalno. Svaka sekta ima svoju ciljnu grupu. Postoje grupe koje vrbuju tinejdžere, klince u adolescentskom periodu, da bi za njih obavljali prljave poslove: prostituciju, prodavanje narkotika, likvidacije… Postoje pseudohrišćanske sekte kojima su cilj penzioneri. Zatim, tu su grupe koje ciljaju zapostavljene žene preko četrdeset godina. To su žene zapostavljene od svojih muževa, nesigurne u sebe, a pred njima se pojavi slatkorečivi pajac sa komplimentima koji će da je zavede i iskoristi u svakom pogledu. Fizički izlazak iz sekte je lakši od psihološkog dela. Treba dekodirati čoveka, a za to je potrebna pomoć duhovnika, neuropsihijatra i kliničkog psihologa - zaključio je Pastuović.

BONUS VIDEO: Stravičan udes na Banovom brdu

 

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd