Skip to main content
Hitna pomoć

VELIKA TUGA! Kuća porodice u Zemunu ZAVIJENA U CRNO - Marija (16) i Lazar (22) zbog KORONE ostali bez najbližih u dvadeset dana

Foto: Profimedia/ilustracija
U svega 20 dana, kuća Miloševića u Zemunu, zavijena je u crno

Jedno dvorište, četiri umrlice i velika tuga. Ovako izgleda dom porodice MIlošević iz Zemuna, Marije (22) i Lazara (16) i njihovog deke, koji su u samo dvadesetak dana ostali bez svojih najbližih.

PANIKA U PORODICI! Ane nema već ČETIRI dana, automobil kojim se odvezla PRONAĐEN kod Kovinskog mosta - ronioci pretražuju reku!

PANIKA U PORODICI! Ane nema već ČETIRI dana, automobil kojim se odvezla PRONAĐEN kod Kovinskog mosta - ronioci pretražuju reku!

KONAČNO MALI PREDAH! Meteorolog objavio SJAJNE vesti - evo kada će se razvedriti

KONAČNO MALI PREDAH! Meteorolog objavio SJAJNE vesti - evo kada će se razvedriti

"OVO JE MOJA KUĆA ŽIVEO SAM TU" Rodna kuća Marinka Rokvića srušena do temelja tokom rata u Bosni, planirao da je OBNOVI (FOTO)

"OVO JE MOJA KUĆA ŽIVEO SAM TU" Rodna kuća Marinka Rokvića srušena do temelja tokom rata u Bosni, planirao da je OBNOVI (FOTO)

Prva je preminula prabaka, najstariji član porodice, zatim je preminula njena snaja, odnosno, majka Dejana Miloševića (46), vozača Hitne pomoći. Nakon toga, redom od posledica korona virusa u bolnici preminuli su Dejanova supruga (46) po zvanju, germatološka sestra i nažalost, sam Dejan.

Hronologija užasa

U svega 20 dana, kuća Miloševića u Zemunu, zavijena je u crno, a Marija, student druge godine Medicinskog fakulteta u Beogradu, Lazar, đak drugog razreda Zemunske gimnazije i deka, ostali su bez svojih najmilijih.

- Prvo se razboleo deka, bio je 15. septembar, tatin tata. Mi svi živimo u istom dvorštu, samo u različitim kućama. Nakon njega, 17. septembra, razbolela se baka, pa tata. Čim se tata razboleo, on je prešao u drugu kuću u izolaciju, tako da nismo bili u kontaktu sa njim.. Nakon toga, razbolela se i mama, tri dana kasnije - započinje priču Marija.

Nekoliko nedelja kasnije, svi zaraženi članovi porodice našli su se na bolničkom lečenju. Pridružnih bolesti nisu imali.

- Mama i tata su sedmog oktobra primljeni u bolnicu. Nisu imali pridružnih bolesti, ležali su na Zvezdari. Tu je bila i baka - kaže ona.

Ubrzo je u bolnicu zbog posledica korona virusa, primljen i Marijin brat Lazar. Igrom sudbine, na dan kada je hospitalizovan u dečijoj bolnici "Tiršova", svega par kilometara dalje, u bolnici na Zvezdari, njegova majka je izgubila borbu sa korona virusom.

- Prvo je baka preminula baka, 13 oktobra. 16. je preminula mama i na kraju, 26. oktobra, preminuo je i tata... - kaže Marija, dodajući kako je brat sad kod kuće i da se polako oporavlja.

Deka koji se takođe lečio od korone, ponovo se nalazi u bolnici. Naime, nakon što je u 20 dana ostao prvo bez svoje majke, pa bez supruge, snaje i sina, dovela ga je u stanje šoka.

- Deka je sad ponovo u bolnici, od posledica korone. Nije baš bajbolje zbog svega, njemu je umrla i majka, moja prabaka, par dana pre nego što su oni od korone. U svega 20 dana, imali smo četiri smrtna slučaja, prabaka jedina nije preminula od korone- otrkiva nam ona.

Lazaru i Mariji je sada potrebna pomoć

Vihor podmuklog virusa, zaustavio je Dejana i njegovu suprugu da gledaju i budu ponosi na Lazara i Mariju, dobre đake, decu za primer, za koje su živeli i u čije znanje su ulagali sa nadom da će kad porastu, postati čestiti i dobri ljudi.

- Bila sam na budžetu prvu i drugu godinu, međutim, sada sam drugu pala. Poklopilo se da sam imala ispit kada su oni krenuli da odlaze u bolnicu i prosto to nije moglo nikako. Brat je drugi razred Zemunske gimnazije. Nemamo nikakvih prihoda, ali porodica i prijatelji su se maksimalno aktivirali. Roditelji su nam bili velika podrška, maksimalno su radili i ulagali u nas. Mama je radila kao germatološka sestra, vodila je računa o starijim licima - kaže nam Milica.

San da će njihova deca biti uspešni mladi ljudi, sada traži ljude dobrog srca. Prijatelji, porodica i organizacija Srbi za Srbe, rešili su da pomognu da se ovaj san ne zaustavi tragedijom koju Zemun ne pamti, te su pokrenuli inicijativu da se za Mariju i Lazara prikupe novčana sredstva koja bi im omogućila da nastave sa onim u šta su njihovi roditelji najviše ulagali, znanjem.

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd