Skip to main content
Jovana Jeremić

RASKRINKANA POZADINA UBISTVA U KOTEŽU KOD JOVANE JEREMIĆ: U studio stigla ANONIMNA poruka - iza svega stoji SEKTA?

Foto: Printscreen/TV Pink/Facebook
Psiholog Duško Đurđević Dali složio se sa Pastuovićem, da se radi o mladiću koji je bio pod uticajem narkotika.

David Dudić, sredinom decembra, osumnjičen je da je ubio svoju babu u beogradskom naselju Kotež, nakon što joj je šrafcigerom iskopao oči, a zatim joj nož zabio u srce. Mediji su prenosili da je Dudić zavisnik od narkotika i da je na babu nasrnuo jer nije želela više da mu daje novac za drogu.

ŽIVOT CRN, A KOMBINACIJE VESELE: Šta Zoran Marjanović poručuje svojim odevnim komadima?

ŽIVOT CRN, A KOMBINACIJE VESELE: Šta Zoran Marjanović poručuje svojim odevnim komadima?

"NEŠTO TU NE ŠTIMA, NE SME BITI PUŠTENA IZ ZATVORA" Šokantne informacije u jutarnjem programu - Dijana planirala BEKSTVO?!

"NEŠTO TU NE ŠTIMA, NE SME BITI PUŠTENA IZ ZATVORA" Šokantne informacije u jutarnjem programu - Dijana planirala BEKSTVO?!

UDES NA PUTU UŽICE-ZLATIBOR: Dve osobe povređene - jednu izvlačili vatrogasci

UDES NA PUTU UŽICE-ZLATIBOR: Dve osobe povređene - jednu izvlačili vatrogasci

Inače, kako su mediji pisali, David Dudić je bio i Grobar grupe Veljka Belivuka. Nakon ovoga pojavile su se i razne teorije, a jedna od njih je i da je sve učinjeno pod delovanjem sekte.

Tokom "Novog vikend jutra" na TV Pink pušten je i snimak razgovora sa meštankom, koja je želela da ostane anonimna, a koja je iznela nekoliko tvrdnji. Između ostalog i da je nesrećna žena bila član Jehovnih svedoka.

Jovana Jeremić
Foto: Printscreen/TV Pink

- Primila me je jedna fina nasmejana ženica, kuća je bila puna cveća. Ja za pokojnicu ne mogu da kažem ništa loše. Imala je i životinje. Živela je sa sinom. On je dve-tri godine mlađi od mene. Ljubazno me je primila i obavila posao. Ja sam nastavila da odlazim kod nje. Dok ona radi svoj posao, morate nešto da pričate. Ona je rekla da je prodala stan u Beogradu i onda sam ja postavila pitanje: "Kako ste vi iz centra Beograda došli u selo?", to je bilo pre 30 godina. Da bi ona rekla da je prodala stan, da je došla ovde da nađe svoj mir. Međutim, kad sam ja odlazila, stalno je nametala te teme da će da dođe sudnji dan, da su ovo poslednja vremena.... To se naziva "Jehovanje". Nije me baš to nešto zanimalo, ali sam se jezivo osećala sa tim pričama. Žena nije ništa meni loše radila, samo svoj posao, ali je pitala da li ja verujem u život posle smrti. Mene su potresale jako te priče o smrti. Ona je posle obolela od kičme. Znam da je par godina živela u Nemačkoj. Uvek je bila nasmejana, bila je dama, imala je držanje. Kaže da je morala da bude u Nemačkoj - rekla je žena koja je želela da ostane anonimna. 

Sektolog Dimitrije Pastuović govori kako u ovom slučaju nema primesa delovanja sekte, već isključivo narkotika. Ističe i kako je Dudić definitivno bio u narkomanskoj krizi dok je činio ovaj užasan zločin.

Dimitrije Pastulović
Foto: Printscreen/TV Pink

- Da sam primetio da ima tu delovanja sekte, nisam, ali da ima narkotika, jesam. Jedni kažu da je to uradio za 100 evra, drugi ne. Dečko je narkoman koji je bio u krizi, definitivno. Ako se neko nagledao sektaških porodica, onda sam to ja. Jehovini svedoci idu na to kada je ranjiva porodica, kada je neko preminuo. Put do pakla je popločan dobrim delima, baba je bila sigurno u Jehovinim svedocima, ali je mali definitivno narkoman - rekao je Pastuović.

Psiholog Duško Đurđević Dali složio se sa Pastuovićem, da se radi o mladiću koji je bio pod uticajem narkotika, ali je zatim i podsetio kako je cela porodica već duže vreme imala niz problema.

- Ja kroz svoje viđenje mogu da se složim sa gospodinom da je dečko bio pod dejstvom narkotika. Kompletna porodica već duži niz godina ima probleme, znači da ovo nije problem od juče, ovo nije problem koji je preko noći bio. To već traje duži niz godina, njihova kompletna situacija koja nije kako treba i to je moralo da eksplodira negde - rekao je Dali.

Duško Đurđević Dali
Foto: Printscreen/TV Pink

Miroljub Petrović ističe kako je ovaj mladić uradio monstruoznu stvar, a zatim se zapitao i kako je za to saznao. Petrović govori i da poznaje rad Jehovnih svedoka, za koje smatra da su dosadni, ali da sumnja da bi bilo ko od njih počinio ovakav zločin.

- Ovaj mladi čovek je uradio nešto monstruozno, kako je on ovo saznao? Pod dejstvom narkotika mogu lakše da počine ta dela, a onda uđu u sektu. Ja poznajem rad jehovinih svedoka, jesu malo dosadni, kucaju na vrata, ali koliko ja znam, sumnjam da bi neko od njih počinio ovakav zločin. Oni imaju svoja neka verovanja, ali su bezopasni, kakvih ima zajednica koje rade na tome da ubijaju ljude, organizuju ratove, izvršavaju genocide, pa krive druge za genocid... Tako da se treba baviti pravim uzrokom problema - rekao je Petrović.

Miroljub Petrović
Foto: Printscreen/TV Pink
Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd