Skip to main content
Putin

UDAR IZ ZAGREBA NA PUTINA I PRAVOSLAVLJE: Pod paklenom maskom Hrvati napadaju Rusiju!

Foto: Profimedia/ SD Ilustracija
Muzičko-scenski "performans" "Dani pobune" (Riot Days) "Pusi rajot", koji sutra gostuje u Zagrebu u sklopu programa 16. Festivala filmova o ljudskim pravima (HRFF), biće, prema najavama članova ove grupe, "intrigantan, halucinatoran multimedijalni komentar Rusije (predsednika) Vladimira Putina koji progovara o Rusiji danas i daje glas svima onima koje represivni sistem nastoji da ućutka"

Navodi se da se ovaj "projekat" "temelji na knjizi Marije Aljohine, članice grupe koja je postala slavna nakon što je 2012. godine učestvovala u skrnavljenju moskovske saborne crkve Hrista Spasitelja.

- To nije knjiga memoara, već više nešto između manifesta i bajke, priča o jednoj odluci koja je bila moj izbor. Jako mi je važno da je delim sa drugima, jer nakon svakog izvođenja ljudi nam prilaze i govore kako bi i sami hteli da se na neki način aktiviraju. A upravo je to cilj i moje knjige i našeg performansa - rekla je Aljohina.

Članovi pomenute grupe poznati su po opskurnom, agresivnom i necivilizovanom ponašanju, a svoj primitizivam predstavljaju kao "umetnost", sakrivajući tako svoje nedolično ponašanje. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Snow
0 Beograd