Skip to main content
Džon Mekejn

"Srbi su silovatelji! GAĐATI ŠKOLE I BOLNICE!" Mekejn je danas umro u najgorim mukama, a ovako je govorio (VIDEO)

Foto: Profimedia
"Ne žaliti civile", poručivao je američki senator

Američki senator Džon Mekejn umro je danas u 81 godini, saopštila je njegova kancelarija, a ostaće upamćen po govoru mržnje prema Srbima. 

Mekejn je svoju patološku mržnju prema Srbiji i Srbima iskaljivao najviše tokom NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, a zalagao se i za kopnenu invaziju.

- SAD rizikuju da izgube rat sa srpskom vojskom i njihovom zastarelom opremom. Rizikujemo ukoliko ne sprovedemo masovni, strateški i održivi vazdušni napad. Nijedna infrastrukturna meta ne bi trebalo da bude izuzetak – fabrike, vodovodne mreže, škole, bolnice, prodavnice, bilo šta. Da, svi mi žalimo zbog civilnih žrtava kao i naših gubitaka, ali one su neizbežne - govorio je Mekejn tokom NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju.

Posle rata je ponavljao da je trebalo izvršiti kopnenu invaziju jer su "tako omogućena etnička ubistva i silovanja (Albanaca sa Kosova i Metohije)".

Mekejn je celog života podržavao albanske teroriste na Kosovu i Metohiji, a preminuo je od agresivnog tumora na mozgu u najgorim mukama. 

Bio je i dugogodišnji lobista Albansko-američke građanske lige, koja je finansijski sponzorisala Mekejnovu predsedničku kampanju, kao i da je među prvima javno podržao jednostrano proglašenje "nezavisnosti" Kosova, smatrajući da je to "jedino rešenje".

2017. godine izjavio je i da je "Vladimir Putin veća opasnost po svet od Islamske države".

Mekejn je, kao primer establišment političara, poznat i kao protivnik predsednika SAD Donalda Trampa, iako su obojica republikanci. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd