Skip to main content
Čarls i Kamila

"ŽELIM DA ŽIVIM U TVOJIM PANTALONAMA... DA SAM TVOJ TAMPON" Skandalozan razgovor Čarlsa i Kamile 9. novembra čuće ceo svet

Foto: Profimedia
Hit serija "Kruna" je prikazala mnoge škakljive trenutke kroz istoriju kraljevske porodice, a producenti imaju još "kečeva u rukavu".

Kako pišu britanski mediji, u novim epizodama pete sezone, koja izlazi 9. novembra, gledaoci će imati prilike da vide ozloglašeni telefonski razgovor između kralja Čarlsa III i kraljice supruge Kamile kada su bili mladi ljubavnici. 

VEDRI I OBLAČI NA DVORU: Kamila Parker Bouls dočekala svojih pet minuta, sve odluke zahtevaju njeno odobrenje

VEDRI I OBLAČI NA DVORU: Kamila Parker Bouls dočekala svojih pet minuta, sve odluke zahtevaju njeno odobrenje

POTEZ NOVOG KRALJA IZNENADIO SVE: Čarls prodaje deo Elizabetinog nasledstva - bez toga nije mogla da živi

POTEZ NOVOG KRALJA IZNENADIO SVE: Čarls prodaje deo Elizabetinog nasledstva - bez toga nije mogla da živi

BATLER RAZOTKRIO SVE BIZARNOSTI NOVOG KRALJA! Ima slugu koji mu stavlja pastu na četkicu, a evo i dokle idu hirovi Čarlsa trećeg (VIDEO)

BATLER RAZOTKRIO SVE BIZARNOSTI NOVOG KRALJA! Ima slugu koji mu stavlja pastu na četkicu, a evo i dokle idu hirovi Čarlsa trećeg (VIDEO)

Iako su čelnici Netflixa kritikovani zbog "bezobraznog" i "lošeg ukusa" jer su odlučili da prikažu razgovor iz 1989. koji je izazvao kraljevski skandal, ne nameravaju od njega da odustanu.

Razgovor između tadašnjeg princa Čarlsa i Kamile, koji je nazvan "Tampongate", snimio je radioamaterski entuzijasta koji je tvrdio da je slučajno naišao na razgovor njih dvoje dok je menjao kanale. Snimak od šest minuta i transkript su prodati tabloidu Esquire i objavljeni.

Skandalozni razgovor je počeo opet da kruži 1993. od strane američkog People-a nakon što su se Čarls i princeza Dajana razišli. Sada će u seriji "Kruna" pokušati da prikažu "Tampongate" kao simpatični telefonski razgovor između mladih ljubavnika.

Inače, to je bio veliki skandal za kraljevsku porodicu. Razgovor između njih se odvio dok su oboje bili u braku, a stvari koje su izgovorili su u najmanju ruku bile bizarne. Čarls je rekao da bi želio da bude Kamilin tampon i tako je afera dobila prigodan naziv.

Javnost i kraljevsku porodicu su šokirali detalji koji su procurili, a ovo je deo njihovog razgovora, koji je objavio Esquire.

Čarls: O, Bože. Želim da živim u tvojim pantalonama ili tako nešto. Bilo bi puno lakše!

Kamila: (smeh) U šta ćeš se pretvoriti, u gaćice? (Oboje se smeju). Oh, vratićeš se kao gaćice.

Čarls: Ili, ne daj Bože, tampon. Takve sam sreće!

Kamila: Ti si potpuni idiot! Oh, kakva divna ideja.

Kako su izvestili britanski mediji, kraljevsku porodicu je zgrozilo Čarlsovo ponašanje, a bivši član obezbeđenja princeze Dajane, Ken Varf u svojoj knjizi "Diana: A Closely Guarded Secret" opisao je tadašnje stanje u Bakingemskoj palati.

- Reakcija je bila divlja. Osobe iz elitnog društva, inače odane budućem kralju i državi, bile su zgrožene, a neki su dovodili u pitanje prinčevu sposobnost da vlada - otkrio je Varf.

Podsetimo, Kamila i Čarls upoznali su se 1970. na polo utakmici u kraljevskom parku Windsor Great Park, ali nisu se tada zaljubili. Zapravo je ona iskoristila princa, kako je otkrila biografkinja Peni Džunor, da bi učinila ljubomornim Endrua Parkera Boulsa.

To joj i uspelo, te se udala za Endrua 4. jula 1973. i među zvanicama su bile princeza Ana i njena majka, kraljica Elizabeta II.

Princeza Dajana i princ Čarls
Princeza Dajana i princ Čarls
Foto: Profimedia

Supružnici su dobili ćerku Lauru i sina Toma, a nijedno se nije trudilo da se drži zaveta o vernosti u tom braku. Još je zanimljivije da su znali za međusobne afere i to im nije predstavljalo nikakav problem, niti su pomišljali na razvod.

Međutim, krah braka je uzrokovalo to što je Kamilina romansa s Čarlsom procurila u javnost. Endru, koji je imao aferu s Rozemari Pitman, tada je odlučio da zatraži razvod koji je postao zvaničan 1995. Par je tako okončao 22-godišnji brak.

Kamila se nakon svega našla na tapeti javnosti zbog svoje afere s Čarlsom, o kojoj je svojevremeno progovorila obožavana pokojna princeza Dajana.

- Bilo nas je troje u braku, pa je bila mala gužva - rekla je princeza 1995. u intervjuu.

Dajana i Čarls su se razveli 1996. i javnost je opravdano stala na njenu stranu, te i danas mnogi ne mogu da prežale njenu smrt. Kralj se 9. aprila 2005. oženio Kamilom.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd