Skip to main content
Bojana Stamenov

"OSLEPELA SAM!" Bojana Stamenov smršala 71 kilogram - Pevačici zdravlje bilo ugroženo, pa se prepolovila!

Foto: Srbija Danas
To je bio alarm da nešto mora da preduzme.

Pevačica Bojana Stamenov uspela je da smrša čak 71 kilogram, a kako ističe, to nije bilo ni malo lako.

Ona je u emisiji "RTS Ordinacija" govorila o svojoj transformaciji, kao i o kompletnoj promeni životnog stila.

"SA 20 GODINA SAM PRVI PUT PROBALA KOKAIN" - legendarna srpska glumica priznala svoje poroke

"SA 20 GODINA SAM PRVI PUT PROBALA KOKAIN" - legendarna srpska glumica priznala svoje poroke

"SVE NA IZVOL’TE!" Karleuša GOLO TELO prekrila tračicama - Fanovi se složili da je ovog puta PRETERALA

"SVE NA IZVOL’TE!" Karleuša GOLO TELO prekrila tračicama - Fanovi se složili da je ovog puta PRETERALA

"Jedna laž bila je NAJJAČE RAZOČARENJE u životu!" Miloš Biković otvorio dušu o svojoj NAJVEĆOJ ZABLUDI

"Jedna laž bila je NAJJAČE RAZOČARENJE u životu!" Miloš Biković otvorio dušu o svojoj NAJVEĆOJ ZABLUDI

- Ako sada vratim film unazad, ja nisam redovno jela, zbog nastupa, koncerata. Često sam veći deo dana provodila u kolima, na nogama, na probi i onda kada zasednem da jedem to budu obilne porcije. I tu je bio jedan od problema. Neredovni obroci i vrsta hrane koju sam jela su bili najveći problemi. Razmišljala sam ko će da nosi svu tu hranu, činijice itd, ali se ispostavilo da kad se hoće, sve se može - rekla je pevačica.

Bojana-Stamenov
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Njen najveći problem bili su neredovni obroci i dijete koje je držala maksimalno šest meseci. Međutim, usledila je ozbiljna zdravstvena komplikacija koja ju je naterala da život promeni iz korena.

- Jula 2020. imala sam veliki zdravstveni problem. Šećer mi je bio 27.7 i ja sam primetila da ne vidim. Do tada nikad nisam imala vidne probleme, bila sam jedna zdrava debelica i uvek je to bilo na granici insulinske rezistencije. Ja sam 2007. odstranila žučnu kesu i tada su mi rekli da moram da vodim računa šta jedem, jer sam potencijalni dijabetičar - rekla je Bojana i dodala:

- Primetila sam da mi je zdravstveno stanje ugroženo kada sam postala agresivna, ljuta, na sve sam reagovala… Otišla sam na endokrinologiju i rekla doktorki: izvinite što Vas ne gledam, jako sam nervozna i ne vidim. Ona me je saslušala. Bilo mi je dosta da moram da se šalim na svoj račun, da tražim dodatnu stolicu kada odem negde. Gradom nisam prošetala dugo. Rekla sam joj da bih volela operaciju želuca, nisam znala da se to kod nas u Beogradu radi.

bojana-stamenov
Foto: Srbija Danas

Bojana kaže da je konačni rezultat bio neverovatan. Samo u prva četiri meseca smršala je neverovatnih 30 kilograma.

- Plan ishrane je bio sličan nutricionističkom režimu. Imala sam tri obroka dnevno, smela sam voće i obrok svaki mi je bio zasitan. Nikad nisam bila gladna. Pa za doručak sam jela tri pržena jaja, paradajz, krastavac, salatu i voćku, ali samo u početku dok sam bila na svedenijoj ishrani. Za ručak pojedem 250 grama pečenog pilećeg mesa i salata i isto voćka. Za večeru mogu da pojedem ovsene pahuljice sa kiselim mlekom ili integralni rižoto sa pečurkama ili salatu neku ili ribu - zaključila je ona.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd