Skip to main content
seks

Izgubili ste ŽELJU za SEK*OM? Evo KAKO da je vratite!

Foto: Profimedia/ilustracija
Gubitak ineresovanja se može vratiti.

Potpuno je prirodno i normalno da se u vezi i braku želja za s*ksom povećava i smanjuje. Stres na poslu, obaveze oko dece, nedostatak vremana i mnoge druge stvari utiču na s*ksualni nagon, ali to ne znači da treba da dignete ruke od s*ksualnog života. To je veoma važan deo svake veze.

Najčešći razlozi zbog kojih žene gube interesovanje za s*ks su:

Korišćenje kontraceptivnih pilula

Budući da sadrže hormone, kod nekih žena pilule mogu umanjiti želju za intimnim odnosima. Ako ste primetili da je vaš libido manji od kad koristite antibebi pilule, obratite se svom lekaru. Postoji mnoštvo drugih opcija za kontracepciju koje neće ugroziti vaš s*ksualni život. 

nezadovoljna žena
Foto: Profimedia

Nedavni porođaj

Majčinstvo utiče na sve, pa i na s*ksualnost. Umorni ste, više se ne osećate privlačno… Kada se deca uspavaju, radije legnete da i sami odmorite, nego što želite vratolomije u krevetu. Biti mama znači stalno paziti na potrebe i zahteve drugih, a u nekom trenutku seks može izgledati kao još jedna obaveza. Otvoreno pozgovarajte sa svojim partnerom o pritiscima sa kojima se suočavate i objasnite mu kako to utiče na vaš s*ksualni život. Razmotrite mogućnost da on preuzme neke od vaših obaveza, pa ćete biti odmorniji i raspoloženiji da vodite ljubav.

Nezadovoljstvo izgledom

Nezadovoljstvo izgledom neke žene dovodi do toga da počnu da izbegavaju s*ks. Pozitivan odnos prema telu treba što pre da usvojite. (Pročitaj: Prozvali su ovu mamu da je - gojazna, evo šta im je poručila: Šta vi kažete, kako izgleda?)

Stres

Stres je naša svakodnevica, a jedan od načina da ga prevaziđete je da se opustite. Mirišljava kupka, aromatične sveće, donji veš u kome se osećate privlačno - sve to može pomoći.

seks
seks
Foto: Profimedia

Monotonija 

Dugogodišnji s*ks sa istom osobom ponekad dovede do prezasićenja. Umesto da se prepustite malodušnosti, potrudite se da rutinu razbijete nekim novinama. Sve što seks može učiniti drugačijim, sjajno je (nove poze, s*ksi igračke, vođenje ljubavi na nekim novim mestima…)

Svađa sa partnerom

Nakon s*ksa, neki ljudi gube interesovanje za s*ks, ali ima i onih koji ga koriste da poprave situaciju. Bez obzira na to u koje spadate, ako želite da vaša veza opstane, moraćete da pronađete uzrok problema koji dovodi do svađe.

Trudnoća

Promene u nivou hormona tokom trudnoće mogu uticati na libido. Kod nekih žena on se u trudnoći povećava, a kod drugih smanuje. Situacija će se popraviti kada se hormoni stabilizuju

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd