Skip to main content
Insta zarada

Karleuša, Seka i Teodora zarade i do 10.000 EVRA, a evo koji Srbin uz Novaka mlati lovu od Instagrama

Foto: E-stock
Javne ličnosti se bogate na poznatoj socijalnoj mreži!

Rijaliti zvezda Kajli Džener ove godine je postala najpraćenija i ujedno najplaćenija ženska javna ličnost na Instagramu. S obzirom da je na ovoj društvenoj mreži prati više od 200 miliona ljudi, američki mediji procenjuju da Kajli zgrće milione reklamama koje objavljuje na svoj fid, a u stopu je prate i Selena Gomez i Arijana Grande, a tu je i fudbaler Kristijano Ronaldo. Domaće javne ličnosti nisu ni blizu takvim milionskim brojkama, ali i njima veliki broj pratilaca obezbeđuje velike svote novca.

Ne bi li se utvrdilo koliko jedna osoba zarađuje od Instagrama, razmatrano je koliko često osoba objavljuje sadržaj na ovoj društvenoj mreži, te koliko ima pratilaca. Lista se zatim formira na osnovu procena. Influenseri su kategorisani u osam grupa: poznati, lepota, moda, fitnes, hrana, lajfstajl, sport i putovanja.

MISLIO JE DA GA NIKO NEĆE VIDETI: Pogledajte gde i sa kim letuje Duško Tošić! Blizu je Karleuše

MISLIO JE DA GA NIKO NEĆE VIDETI: Pogledajte gde i sa kim letuje Duško Tošić! Blizu je Karleuše

UHAPŠENA TEODORA DŽEHVEROVIĆ: Policajac je oborio i stavio joj LISICE, ona se opirala (VIDEO)

UHAPŠENA TEODORA DŽEHVEROVIĆ: Policajac je oborio i stavio joj LISICE, ona se opirala (VIDEO)

TELO SIRENE I KOSTIM O KOME SANJAJU ŽENE: Božo Vrećo pokazao savršenu figuru na Djevičanskoj plaži

TELO SIRENE I KOSTIM O KOME SANJAJU ŽENE: Božo Vrećo pokazao savršenu figuru na Djevičanskoj plaži

instagram
Foto: Profimedia

Glumci, glumice, pevači i pevačice, s druge strane, reklamiraju različite sadržaje.

I dok Kajli Džener po objavi zaradi do 1.266.000 dolara, Arijana Grande po objavi zaradi „tek“ oko 996.000 dolara. Kada su srpske javne ličnosti u pitanju, procene su različite i ne može se sa sigurnošću tvrditi koliko novca dobijaju od sponzora.

Prema saznanjima, te cifre se uglavnom kreću do 1.5000 evra i zavise od uslova reklamiranja. Cene se navodno svima razlikuju, naročito što sada svi žele neke duže saradnje – onda cena bude malo manja nego kada je u pitanju samo jedna objava, ali im se tako povećava broj objava za koje su plaćeni.

Novak Đoković
Foto: Profimedia

Cene zavise i od uslova, ako se poznata osoba uslovljava da dok traje kampanja ili određeni period od 6 meseci, na primer, ne sme da promoviše ni jedno drugo alkoholno piće osim tog za koji je angažovana, onda cena sa tim i raste.

Prema nezvaničnim informacijama, Ana Štajdohar dve objave na Instagramu i dva storija naplaćuje oko 1000 evra. Marina Tadić je za sličnu kampanju tražila 1000 evra po objavi. Tamara Dragičević i Biljana Tipsarević navodno traže između 1000 i 1300 evra po objavi. Najviše novca, jednom prilikom navodno je uzela Nataša Bekvalac. Za kampanju koju je radila, a za objave na mesečnom nivou, ona je tražila oko 30 hiljada evra. Ovo je i te kako isplativo agencijama i brendovima koji se odlučuju da plaćaju ove cifre domaćim javnim ličnostima.

Zahvaljujući „influenserima“ – koji isto mogu biti glumci, pevači ili nešto slično, brendovi su u prilici da stignu do 20 puta više potrošača zahvaljujući tome što sada plaćaju veći broj svojih ambasadora iznosima koje su nekada trošili samo na jednoga.

Prema nekim ranijim navodima, cene po objavi, ne samo domaćih javnih ličnosti, se otprilike kreću ovako.

3.000 – 10.000 pratilaca = 75 – 150 evra po postu,

10.000 – 25.000 pratilaca = 150 – 220 evra po postu,

25.000 – 50.000 pratilaca = 220 – 350 evra po postu,

50.000 – 100.000 pratilaca = 350 – 500 evra po postu,

100.000 i više pratilaca = više od 500 evra po postu.

Međutim, oni kreatori sadržaja čije profile prati više od 100.000 ili više ljudi, u prilici su da zarade i više od toga.

Miloš-Biković
Foto: Srbija Danas

A ko je najpraćeniji na Instagramu u Srbiji?

Ubedljivo najpraćeniji Srbin na društvenoj mreži Instagram jeste prvi teniser sveta Novak Đoković. Njega na ovoj društvenoj mreži prati više od 7,7 miliona ljudi. Svoj Instagram nalog Novak koristi kako bi promovisao sebe, svoj brend, zdrav život, ali neretko ume i da nasmeje svoje pratioce zanimljivim objavama.

Odmah ispod njega kao druga na listi, nalazi se pop zvezda Jelena Karleuša, ujedno i najpraćenija Srpkinja na društvenim mrežama. Karleušu na Instagramu prati više od 2,2 miliona ljudi.

Treći na listi nalazi se glumac Miloš Biković, kojeg na Instagramu prati više od 1,9 miliona ljudi. Kao druga najpraćenija žena iz Srbije, a ujedno i četvrta na listi, nalazi se bivša teniserka Ana Ivanović, koju na Instagramu prati više od 1,6 miliona ljudi.

Peta na listi jeste folk pevačica Seka Aleksić, koju na Instagramu prati milion i tri stotine hiljada ljudi. Okruglu brojku na Instagramu, odnosno, broj od milion pratilaca, od skoro ima i pevačica Teodora Džehverović, Anastasija Ražnatović, a odnedavno i Maja Berović.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd