03. dec 2023.
ivan radić

Nakon Pule, NARODNJACI ZABRANJENI I U OVOM HRVATSKOM GRADU! Gradonačelnik Radić: "Ne želim takvu promociju"

Foto: ATA Images/facebook/Ivan Radić
"Svestan sam da ova odluka otvara rasprave"

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio je koncert narodne muzike u Puli, a nakon toga su organizatori najavili da će koncert biti održan u Osijeku.

Međutim, i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić poručio je da najavljeni koncert ne može biti održan u gradskom prostoru.

- Osijek je srednjoevropski grad koji ima naglašenu evropsku dimenziju, grad koji se intenzivno razvija u pravu slavonsku metropolu, grad koji ima najveću kulturnu manifestaciju Istočne Hrvatske u vidu Osječkog leta kulture, koja dokazuje kako kultura i umetnost savršeno pristaju gradu na Dravi - napisao je gradonačelnik Osijeka na Fejsbuku.

"NE ŽELIM SRPSKA SMEĆA U SVOM GRADU!" Gradonačelnik Pule brutalno vređao organizatore koncerta folk muzike

"NE ŽELIM SRPSKA SMEĆA U SVOM GRADU!" Gradonačelnik Pule brutalno vređao organizatore koncerta folk muzike

Naveo je i da je iz medija saznao da će Osijek postati "zamenski grad" za najavljeni koncert koji je prvobitno trebalo da bude održan u Puli.

- S obzirom na to identitet grada koji razvijamo i kojem stremimo, ovakva 'promocija' zasigurno nije pravi i željeni put koji podržavam. Ne želim uticati na to šta će ko privatno da sluša, ali smatram da treba biti selektivan u odabiru sadržaja koji se nudi u javnom i gradskom prostoru. Taj sadržaj treba biti usklađen s vizijom razvoja i pozicioniranja grada u budućnosti - naveo je takođe Radić.

"SMEĆE JE JEDNOSTAVNO ĐUBRE" - Ana Bekuta BRUTALNO odgovorila hrvatskom gradonačelniku nakon zabrane

"SMEĆE JE JEDNOSTAVNO ĐUBRE" - Ana Bekuta BRUTALNO odgovorila hrvatskom gradonačelniku nakon zabrane

On je istakao da kao gradonačelnik, apsolutno podržava reakciju kolege gradonačelnika Pule, Zoričića.

- Kako sam već napomenuo, svestan sam da ova odluka otvara rasprave kako donositi odluke šta dozvoliti, a šta ne, kako u tim odlukama izbeći subjektivni uticaj ličnih afiniteta i slično. Sva ta pitanja - stoje. I možda sada nemamo sve odgovore, ali imamo odgovor šta ne želimo - napisao je Radić.

Ana-Bekuta
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Na koncertu koji je bio zakazan za 25. mart, trebalo je da nastupe pevači narodne muzike Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović, a organizatori su juče u svom reagovanju prozvali Zorčića da je u komunikaciji s njima bio nekulturan i prost na nacionalnoj osnovi.

Na pitanje da li je istina to što su organizatori koncerta izjavili da je u komunikaciji s njima bio prilično nekulturan i prost na nacionalnoj osnovi, Zoričić to negira i najavljuje tužbu protiv organizatora.

 

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
2 Beograd