Četvrtak 07. dec 2023.
Silvana Armenulić

Jedini postojeći snimak nakon TRAGIČNE POGIBIJE Silvane Armenulić: Auto se silno zakucao u kamion...

Foto: YouTube//karakondžulica/silvana.armenulic
Nikada do kraja razjašnjena priča...

Slavna pevačica Silvana Armenulić poginula je 10. oktobra 1976. u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd - Niš, kod mesta Kolari, vraćajući se sa koncerta iz Aleksandrovca. Sa njom su tada nastradali i njena sestra Mirjana Barjaktarević i violinista Rade Jašarević.

Uskoro će se navršiti skoro pet decenija od tragične pogibije čuvene Silvane, ali njene pesme nisu zaboravljene. Slavnu pevačicu, koja je ostavila neizbrisiv trag u narodnoj muzici, publika će pamtiti po pesmama "Cigane, sviraj, sviraj", "Rane moje", "Srce gori jer te voli", "Sama sam", ali, pre svega, po čuvenom hitu "Šta će mi život". 

JEZIVO PREDSKAZANJE! Silvana sama sebi PREDVIDELA SMRT, živela BURNO, bila je obožavana, a ova želja ostala joj je neostvarena

JEZIVO PREDSKAZANJE! Silvana sama sebi PREDVIDELA SMRT, živela BURNO, bila je obožavana, a ova želja ostala joj je neostvarena

DANAS RATUJU JECA I CECA, a nekada je Silvana Armenulić imala skandalozni sukob sa OVOM pevačicom!

DANAS RATUJU JECA I CECA, a nekada je Silvana Armenulić imala skandalozni sukob sa OVOM pevačicom!

Silvana Armenulić
Foto: Youtube printscreen/TOČILOVAC

Prema rekonstrukciji nesreće, na ravnom putu Ford-Granada se kretao brzinom od oko 150km\h,a onda je iznenada počeo da prelazi u levu, suprotnu kolovoznu traku i usledio je sudar. Desna strana Ford-Granade takvom silinom se zakucala u kamion da mu je kompletno izvalila prednji desni točak, poluosovinu i podvukla se pod njega.

- Uvek mi je teško kada moram da pričam o njenoj pogibiji. Prihvatio sam ono što je pisalo u policijskom izveštaju, a posle su mi rekli da je možda i ona bila za volanom. Sve te priče koje se vezuju za njenu smrt smatram kafanskim. Na svaku godišnjicu Silvanine smrti idem na njen grob, a nekad odem i bez nekog formalnog povoda. I naša ćerka Gordana uvek sama posećuje majčin grob, ne voli da ide kada je gužva. Nerado o tome govori, što je razumljivo, jer je imala samo 12 godina kada je Silvana poginula. Postavio sam na grobu dva bela goluba od mermera. Pamtim je kao osobu koja je bezgranično bila hrabra. Ničega se nije bojala. Volela je brz život i uzbuđivale su je opasnosti. Jednom je u Nemačkoj zalupila vrata stana, a ključ je ostao s unutrašnje strane. Izašla je na sims širok oko 40 centimetara po kome je, na visini od dvadeset metara, obišla kuću i kroz prozor na kupatilu ušla u stan. A kao supruga i drug bila je nežna, pažljiva i blagodarna. – rekao je Radmilo Armenulić svojevremeno o pokojnoj supruzi.

FOTOGRAFIJU VOZILA NAKON NESREĆE U KOJOJ JE STRADALA SILVANA POGLEDAJTE KLIKOM OVDE!

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd