Šutirali su me po podu, udarali, šamarali - Maja Volk hrabro progovorila o onome šta je doživela
Ona je za mnoge ljude velika inspiracija, ali kako sama ističe, životni put joj nije bio lak.
Maja Volk, dramaturškinja, književnica, muzičarka i penzinisana profesorka, poznata je po svom vedrom duhu i propagiranju veganske ishrane. Ona je nedavno potresla javnost kada je otkrila šta je u detinjstvu trpela od roditelja.
Naime, ona je tom prilikom u svojoj knjizi napisala deo u kojem je progovorila o društveno važnim temama.
- Vrlo brzo sam shvatila da ljudi ne žele da slušaju mračne priče, a ja sam ih imala, te nekom morala da ispričam, da ne bih poludela. Još od detinjstva, od toga kako su me roditelji surovo kažnjavali višečasovnim batinama, šutirali po podu, udarali, šamarali, do ponižavajućih situacija u ljubavnim odnosima. Malo humora ubačenog u priču bio je jedini način da ljudi progutaju gorku pilulu - napisala je Maja Volk na svom Instagramu tada deo iz svoje knjige.
Prvi muž pretio držeći grejalicu nad kadom
Ona je jednom prilikom ispričala i kako je živela u konstantnom strahu od prvog muža, koji ju je psihički zlostavljao tokom tromesečnog braka.
"Nije bilo u pitanju fizičko, već psihičko zlostavljanje. Jednom je držao grejalicu iznad kade dok sam se kupala i pretio da će je baciti u vodu. Sa tako upaljenim grejnim telom, klatio se iznad mene...", rekla je voditeljka za "Stori".
"I ta noć je bila jedna od onih vrlo dugih i mučnih. Nije me udario, ali mi je pretio smrću. Ujutru je bio drugi čovek, koji mi se izvinjavao i govorio da se ničega ne seća", zaključila je ona.
Hrani se sirovom hranom
Nakon tumora koji je imala, svoj život je u potpunosti izmenila. Danas, Maja Volk ističe da je izlečena, puna energije i je sada njen organizam najzdraviji. Osim toga, ona nesebično deli savete kako da svoj organizam očistimo od toksina, malignih ćelija i vratimo ga u prirodnu ravnotežu.
S tim u vezi, Maja Volk već punu deceniju zasniva svoj jelovnik na sirovoj hrani. Nabrajajući prednosti ove vrste ishrane ističe pre svega uštedu vremena, činjenicu da je ova hrana lako svarljiva, bazna je i što su potrebne male količine unetog voća i povrća da bi se organizam nahranio i u sebe uneo sve što mu je potrebno, a višak energije se onda usmerava u regeneraciju organizma I opravku svega što “ne štima”.