Skip to main content
Laura Pauzini

KO JE VODITELJKA OVOGODIŠNJE EVROVIZIJE? Laura je velika ZVEZDA u Italiji, a Đoković je prosto OBOŽAVA

Foto: YouTube/Eurovision Song Contest
Iza nje su ogromni uspesi!

Poznata italijanska pevačica Laura Pauzini jedna je od ovogodišnjih voditeljka Evrovizije

Laura je u rodnoj Italiji velika muzička zvezda i snima pesme na talijanskom, španskom, portugalskom, engleskom i francuskom jeziku, a iza nje su istorijski uspesi.

PUBLIKA SE SMESTILA! Srbi došli iz raznih krajeva SVETA da podrže Konstraktu - NASTUPA pod rednim brojem 3!

PUBLIKA SE SMESTILA! Srbi došli iz raznih krajeva SVETA da podrže Konstraktu - NASTUPA pod rednim brojem 3!

STIGAO I ODGOVOR KONSTRAKTE: Jelena Đoković je imala šta da kaže o pesmi, a Ana Đurić odmah reagovala (FOTO)

STIGAO I ODGOVOR KONSTRAKTE: Jelena Đoković je imala šta da kaže o pesmi, a Ana Đurić odmah reagovala (FOTO)

RITUAL I PRIZIVANJE? Evo koje značenje imaju OVE reči pobedničke pesme koje je KONSTRAKTA napisala

RITUAL I PRIZIVANJE? Evo koje značenje imaju OVE reči pobedničke pesme koje je KONSTRAKTA napisala

Rođena je u Faenci, gradiću na severu Italije, a odrasla je u gradu Solarolo, gde je s ocem Fabricijom, muzičarem i pevačem, počela da peva od osme godine u piano baru. Kada je napunila dvanaest godina, izdala je prvu pesmu "I Sogni Di Laura", poluprofesionalni uradak koji datira iz 1987. Karijera joj je započela s usponom na festivalu Sanremo, pesmom "La Solitudine", 1993. godine.

Iste godine izdala je i svoj prvi album koji je naslovila svojim imenom i prezimenom, a godinu dana kasnije objavila je drugi album "Laura" koji je, osim u Italiji, doživeo i veliki uspeh u Francuskoj, pa su joj iz njenog tima savetovali da pokuša da osvoji špansko i latinoameričko tržište. To joj je i pošlo za rukom zahvaljujući hitovima poput "Non c'e" ili "Se Fue".

Laura Pauzini
Foto: YouTube/SpettacoloEU

Prvi album na engleskom jeziku naslovila je "From the Inside", a izdala ga je 2002. godine. Uspešnom numerom "Surrender" zasela je na prvo mesto Billboardove Dance liste, a i drugi singl na engleskom, "If That's Love" zaseo je na isto mesto poznate lestvice. Njena pesma nazvana "The Extra Mile" postala je naslovna numera filma "Pokemon".

Tokom karijere, Laura je primila dve Svetske muzičke nagrade, 1994. i 2003. za najboljeg italijanskog izvođača, Platinastu nagradu za najprodavanijeg izvođača Evrope, Latin Gremi za najbolji vokal na pop albumu 2005. godine i Gremi za najbolji latino pop album. Laura je postala prva pevačica iz Italije koja je osvojila Gremi.

Njen veliki obožavatelj je i teniser Novak Đoković koji je poželeo da mu Laura zapeva na venčanju s Jelenom 2014. godine, ali ona je navodno za nastup tražila 220 hiljada evra, pa je odustao od angažmana.

Novak Djokovic
Foto: Profimedia

Što se tiče njenog privatnog života, Laura je od 2005. godine u ljubavnoj vezi sa svojim gitaristom i umetničkim producentom Paolom Kartom, s kojim ima ćerku Paolu. Rođenje ćerke 2013. godine jedan joj je od najvažnijih trenutaka u životu jer pevačica nikada nije skrivala svoju tešku borbu sa začećem.

Pre Paula, imala je dve ozbiljne veze. S glumcem Alfredom Cerutijem bila je od 1993. do 2001. godine, a zatim je dve godine bila u vezi s Gabrijelom Parisijem. Laura je aktivna na Instagramu gde ima preko 3,8 miliona pratilaca s kojima svakodnevno deli važne privatne i poslovne trenutke.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd