clear sky
28°C
02.06.2024.
Beograd
eur
117.1015
usd
108.2069
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

POĐITE TRAGOM KINESKIH MUDRACA: Ispohujte banane!

04.05.2015. 09:41
Piše:
Srbija Danas
Pohovane banane
Pohovane banane / Izvor: Profimedia

Popularni kineski desert osvojiće vaša nepca!

Potrebno:

  • 2 šolje brašna
  • ½ kafene kašičice sode bikarbone
  • 1 ½ šolja vode,
  • 4 banane,
  • brašno,
  • ulje za duboko prženje

Priprema:

A pre banana pripremiti krckavu kinesku svinjetinu!

Prosejati brašno i sodu, dodati vodu i mutiti dok testo ne postane glatko.

Banane oljuštiti, iseći na tri dela i lagano uvaljati u brašno. Staviti komade banane u testo i višak odstraniti. Pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvaditi i ocediti na kuhinjskom ubrusu.

Služiti vruće sa sladoledom.

Ukoliko želite da se objavi neki vaš recept, zanima vas kako se nešto sprema ili imate neko pitanje iz oblasti gastronomije - pošaljite poruku na našu zvaničnu Facebook stranu!