POĐITE TRAGOM KINESKIH MUDRACA: Ispohujte banane!
04.05.2015.
09:41
Popularni kineski desert osvojiće vaša nepca!
Potrebno:
- 2 šolje brašna
- ½ kafene kašičice sode bikarbone
- 1 ½ šolja vode,
- 4 banane,
- brašno,
- ulje za duboko prženje
Priprema:
A pre banana pripremiti krckavu kinesku svinjetinu!
Prosejati brašno i sodu, dodati vodu i mutiti dok testo ne postane glatko.
Banane oljuštiti, iseći na tri dela i lagano uvaljati u brašno. Staviti komade banane u testo i višak odstraniti. Pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvaditi i ocediti na kuhinjskom ubrusu.
Služiti vruće sa sladoledom.
Ukoliko želite da se objavi neki vaš recept, zanima vas kako se nešto sprema ili imate neko pitanje iz oblasti gastronomije - pošaljite poruku na našu zvaničnu Facebook stranu!