Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Кекс торта са дињом

16.08.2014. 10:53
Пише:
Србија Данас
Dinja
Диња / Извор: Фото: Тумблр

Традиционалан слаткиш, на мало другачији начин!

Потребно:

250г путера

200г прах шећера

3 ванилин шећера

400г диње

400г чајног кекса

350г пти бер кекса

300мл млека

150г слатке павлаке

Припрема:

Путер умутити са шећером и ванилин шећером, па додати млевени чајни кекс. Мутити док се не добије хомогена смеса. Дињу испасирати и додати у масу.

У плех или форму за торту поређати половину пти бер кекса, потољеног у млеко. На њега сипати пола пасираног крема. Поклопити слојем кекса, па одозго сипати остатак крема. Ставити у фрижидер да се стисне.

Умутити павлаку и прекрити торту. Оставити у фрижидеру да одстоји 12 сати.