ЗА ИЛИ ПРОТИВ? Ово су добре и лоше стране алкохола у праху!
Изумитељи посебно истичу да се прах не сме шмркати, јер тај начин уношења у организам изазива јаке болове и компликације.
Фирма "Липсмарк" радила је на пројекту прављења алкохолног пића и то у виду праха, под називом Палцохол, а у продавници га можемо очекивати тек у пролеће наредне године. Ипак, овај производ је већ увелико "наишао" на велике критике, због страха да ће се довести до већег броја тровања.
Палцохол, спакован у мале пакете, омогућава једноставнији начин употребе, поготово током путовања авионом. Марк Филипс, његов изумитељ, објаснио је да му је ова идеја пала на памет када је размишљао о планинарењу и другим авантуристичким активностима, приликом којих је тешко са собом носити веће количине течности.
Пошто произвођача оптужују како ће на тај начин само повећати број тровања, конзумирање Палцохола је забрањено у неколико америчких држава. Предвиђено је да се прах конзумира, мешајући се са водом, а једна врећица праха има једнаку количину алкохола као и једно жестоко пиће. Из "Липсмарк"-а напомињу да се прах не може шмркати, јер то може изазвати јаке болове и компликације.
Компанија је засад поризвела верзије рума и водке, а ускоро планирају "лансирање" коктела Цосмополитан, Мојито, Лемон Дроп и Powderita, пише портал n1info.com.