ALA SU IZABRALI: Audi predstavio novi ATRAKTIVNI model, samo gde su našli OVU boju? (FOTO)

02.06.2017. 20:19
Piše:
Srbija Danas/Auto blog
Audi / Izvor: Foto: Instagram printscreen/jeffriejoshua
Specijalan u svakom pogledu.

Brži i lakši, potpuno novi model RS5 kupe oduševio je mnogobrojne fanove.

Audi je u Ingolstadtu predstavio novi automobil, koji je sve osim običan. Nemačka vozila su poznata po tome da mogu biti opremljena veoma bogatom opremom za koju je moguće doplatiti, ali ovaj je zaista posebna priča. 

ČISTO SAVRŠENSTVO: Ovo će biti tri NAJSKUPLJA automobila naredne godine! (FOTO/VIDEO)

Za razliku od modela prethodne generacije, kojeg je pokretao V8 4.2 FSI motor, novi Audi RS5 ispod haube ima šestocilindarski motor 2.9 Bi-turbo. Snaga je ostala ista i iznosi 331 kW (450 KS), dok je maksimalni obrtni moment povećan sa 430 na 600 Nm. Za ubrzanje iz mesta do "stotke" treba mu samo 3,9 sekundi, a elektronski oganičenu brzinu na 250 km/h moguće je povećati za 30 km/h. Naravno, to nije jedina moguća doplata. 

Na primer, dostupno je 18 boja karoserije. Boju pod nazivom „Sonomagrun Metallic“ nije moguće dobiti ni na jednom drugom modelu ovog brenda. Za nju je potrebno doplatiti 890 evra. U svakom slučaju, veoma je neobična. Zeleni RS5 u ovoj boji, najmanju ruku izgleda čudno, posebno u kombinaciji sa crnim detaljima, za koje je potrebno izdvojiti dodatnih 550 evra.

Ovo su KARDINALNE GREŠKE koje pravimo sa MENJAČEM: Pazite, UNIŠTAVAJU vam auto! (VIDEO)

Perokrake felne prečnika 20 inča doplaćuju se 2. 000 evra (standardan RS ima felne prečnika 19 inča). Za sportski auspuh sa elipsoidnim završecima, potrebno je doplatiti 1.200 evra...

Mnogi ljubitelji Audijevih vozila su odmah prokomentarisali da boja idealno pristaje novom modelu, kao i to da deluje kao vojni automobil. Bilo je čak i onih koji su tvrdili da RS5 ne bi toliko moćan da je predstavljen u drugoj boji. Jedino od malobrojnih pitanja je bilo gde su proizvođači pronašli ideju za ovakav dizajn?

Jer stvarno su pogodili, mora se priznati. 

 

Piše:
Srbija Danas/Auto blog
02.06.2017. 20:19
Pogledajte više