BOMBA IZ HARLI DEJVIDSONA: Stiže ELEKTRIČNA verzija legendarnog motora! Ovako će IZGLEDATI (FOTO)

08.01.2019. 21:21
Piše:
Srbija Danas
Harli Dejvidson / Izvor: Profimedia
Opaka mašina na "savremenom" pogonu!

Fanovi Harley-Davidsona već sada mogu naručiti LiveWire, prvi električni model ove kompanije, a isporuke bi trebalo da počnu u leto 2019.

Gotovo svi (veliki) proizvođači automobila sve više resursa usmeravaju u razvoj električnih vozila, a ovaj trend nije zaobišao ni poznate i velike motociklističke kompanije.

Prodat legendarni HARLI DEJVIDSON iz "Terminatora 2": Kad čujete cenu, pašće vam vilica!

Najbolji je primer za to Harley-Davidson, legendarna kompanija čije su zveri na dva točka mnogima sinonim za slobodu i uživanje u vožnji. Ovaj proizvođač ranije je najavio svoj prvi električni motocikl, a sada znamo i više detalja o ovom motoru, poput cene i datuma početka prodaje.

Model LiveWire u prodaji u SAD pojaviće se u avgustu ove godine, a njegova cena iznosiće oko 30.000 dolara.

Kompanija Harley-Davidson objavila je da od utorka 8. januara prima rezervacije potencijalnih kupaca za ovaj električni motorickl.

Inače, radijus kretanja modela LiveWire iznosiće oko 175 kilometara sa jednim punjenjem baterije (procena se odnosi na kombinovanu vožnju gradskim ulicama i autoputem), što verovatno neće zadovoljiti ljubitelje dugih putovanja, ali sa sve većim brojem usputnih brzih punjača, relativno mala autonomija možda i neće predstavljati toliki problem.

Posebnost ovog motocikla, osim što je reč o prvom e-Harleyju, jeste i u naprednim opcijama povezivosti – zahvaljujući podršci za LTE i GPS-u, te aplikaciji za pametne telefone, vlasnici LiveWirea mogu konstantno pratiti status svog ljubimca na dva točka, poput statusa baterije i punjenja.

Osim toga, mogu ga pratiti i u slučaju krađe, a dobijaće i redovna obaveštenja o stanju motora, servisima itd.

Ovo je samo prvi model sa električnim motorom firme Harley-Davidsona s obzirom da je kompanija već najavila nove prototipove motocikala, što jasno ukazuje da će i na tržištu dvotočkaša u budućnosti elektromotori zameniti klasične motore.

Piše:
Srbija Danas
08.01.2019. 21:21
Pogledajte više