Ovaj Bugatti Chiron napravljen je od 1.000.000 lego kockica - i u voznom je stanju! (VIDEO)

01.09.2018. 10:12
Piše:
Srbija Danas
Buggati Chiron od lego kockica / Izvor: Foto: Youtube prinscreen/LEGO
Pa, svaka čast!

Lego je ove nedelje predstavio svoju najnoviju neverovatnu kreaciju, potpuno funkcionalan superautomobil u potpunosti sastavljen od svima poznatih kockica.

Sastavljen je u Legovim pogonima u Češkoj od 339 različitih Technic delova, ukupna mu je masa oko 1,500 kilograma, a čak je i motor – potpuno funkcionalan – izrađen od Legića. Kao takav ima zavidnih 5,3 konjskih snaga i ovaj superautomobil može pogoniti do brzine od oko 20 km/h.

Ekipa se potrudila da baš svaki deo vozila bude funkcionalan, pa su i svetla složili od prozirnih elemenata i opremili ih LED rasvetom, a tu su i neizbežni Bugattijev znak na volanu, pomični zadnji spojler, i brojni drugi detalji.

Kako bi u potpunosti cenili ovaj fascinantni podvig verovatno Lego Bugattija treba videti uživo, ali za sada će dobro doći i službeni najavni video:

LEGO Technic Bugatti Chiron predstavljen je ove nedelje u Monci u sklopu priprema za trku Formule 1 narednoga vikenda. A ako su vam priloženi video i galerija slika "otvorili apetit" za slaganje Lego kockica, kompanija vam inače nudi Lego Technic set replike Bugatti Chirona u razmeri 1:8 i s 2599 delova, po ceni od 350 dolara.

 

Piše:
Srbija Danas
01.09.2018. 10:12
Pogledajte više