PERVERZIJA NA TOČKOVIMA: Legendarni Ferrari F40 u novom izdanju izgleda JOŠ BOLJE! (FOTO)

14.11.2018. 10:25
Piše:
Srbija Danas
Ferari F40 koncept / Izvor: Foto: Facebook printscreen/Samirs designs
Ko nije patio za njim?

Uprkos drastičnom napretku autoindustrije, malo koji automobil je u istoriji bio toliko omiljen koliko Ferrari F40. Naslednik bi zaista morao da bude nešto posebno.

Kad je automobil 1987. godine predstavljen povodom 40. rođendana kompanije, Enco Ferari je mogao potpuno suvereno da ga predstavi kao najjačeg, najbržeg i najskupljeg modela u istoriji kompanije, ali verovatno ni on nije mogao da veruje da će steći toliko poseban status. Plakat F40 krasio je svaku mušku dečju sobu, a samo retki su na kraju imali prilike da sednu u njega. A kamoli da ga provozaju.

Prvi serijski auto s karoserijskim delovima izrađenim od kompozitnih materijala bio je, pogađate, upravo F40. Svih 11 delova kreirao je Pininfarina, a konačna proizvodnja do 1992. godine iznosila je 1.300 primeraka, trostruko više od planiranog.

A to je tek delić onog što je F40 odneo u istoriju automobilizma. Stoga je sasvim jasno kako bi naslednik morao biti doista poseban. Na priloženim renderima možete videti kako ga je u duhu današnjeg Ferrarijevog dizajna zamislio Samir Sadikhov. Zaista se potrudio.

 

Piše:
Srbija Danas
14.11.2018. 10:25
Pogledajte više