Razvijaće 414 konjskih snaga: VW sprema NOVOG GOLFA! Neka nam je svima sa srećom (VIDEO)

07.11.2018. 15:29
Piše:
Srbija Danas/Vrele gume
Tako je!

Prošlog meseca se na internetu pojavio video na kojem se vidi misteriozni Volkswagen Golf R model. Isti taj automobil je na Nirburgringu primećen i pre par dana. 

Kao što to i obično biva kada se pojave neka misteriozna vozila na ovoj stazi, internetom su odmah počele da kruže glasine i nagađanja o čemu se tu zapravo radi. Tako se negde navodi da se ispod haube ovog misterioznog modela nalazi isti petocilindarski agregat radne zapremine 2,5 litara sa turbo punjačem kakav se nalazi i u modelu Audi RS3 Sportback. 

Jedina razlika je u tome što se pretpostavlja da taj agregat na ovom misterioznom Golfu razvija 414 konjskih snaga (309 kW), odnosno 19 konjskih snaga više nego kod Audijevog modela. 

Ako se to ispostavi tačnim, onda će ova nova verzija modela Golf imati 118 konjskih snaga (88 kW) više nego “standardni” Golf R koji zbog WLTP ciklusa testiranja sada razvija 10 konjskih snaga manje. 

Ono što je možda još važnije jeste to da će se snaga prenositi na sva četiri točka putem 4Motion sistema, te će ovaj Golf postati pravi “kralj” svog segmenta kada je reč o snazi. 

PRESEDAN! Okrenuo je ključ u bravi na vratima, umesto da se otključaju, upalio se motor! (VIDEO)

Zahvaljujući tome, on bi mogao da parira modelima kao što su najavljeni Mercedes-AMG A45 čija se premijera očekuje sledeće godine, ali i model Audi RS3 Sportback. Upravo iz tog razloga smatramo da će, ako se takav zaista proizvodi, ovaj model biti zapravo ograničeno izdanje. 

S obzirom da nova, osma generacija modela Golf stiže sledeće godine, bilo bi logično da Volkswagen sedum generaciju istog modela u penziju pošalje na spektakularan način. 

U svakom slučaju, više smisla bi imalo da se inženjeri kompanije odluče da našteluju četvorocilindarski agregat zapremine dva litara sa modela Golf R tako da proizvodi veću snagu nego da u novi model ubace i agregat iz Audija. Ali sve je moguće. 

Ipak, ne smemo zaboraviti da je ovde reč samo o spekulacijama, tako da ćemo morati da sačekamo kako bismo saznali šta ovaj misteriozni plavi Golf R krije ispod svoje haube. S obzirom da je premijera nove generacije modela Golf sve bliža, ne bi nas iznenadilo da misterija bude razjašnjena u skorijem periodu. 

 

Piše:
Srbija Danas/Vrele gume
07.11.2018. 15:29
Pogledajte više