REKORD ZA REKORDOM! Evo kako je Rols-Rojs obeležio 2018. godinu

11.01.2019. 15:10
Piše:
Srbija Danas/Vrele gume
Rols-Rojs / Izvor: Profimedia
Sa stilom

Kompanija Rolls-Royce je prošle godine ostavrila rekordnu prodaju u svojoj istoriji dugoj 115 godina. Tokom 2018. godine je prodato ukupno 4.107 automobila širom sveta.

Ovim je Rolls-Royce pokazao da je i te kako vredan za BMW grupaciju, koja je njegov većinski vlasnik. Tokom prošle godine je britanski proizvođač luksuznih automobila zabeležio veliku potražnju za svojim jedinstvenim kreacijama. Takođe je lansiran i prvi SUV u istoriji kompanije, novi Cullinan. Za “Rolls-Royce-om među SUV modelima” vlada ogromno interesovanje na svim tžištima širom sveta.

MUDROST ILI LUDOST? Mercedes želi da napravi manji auto od neslavne "A" klase! Evo šta planiraju

Osvrćući se na prošlu godinu, izvršni direktor kompanije Rolls-Royce, Torsten Miler-Otvos je rekao: “ 2018. godina je bila najuspešnija u u istoriji naše kompanije. Prošle godine su srušeni brojni rekordi. Ostvarili smo veliki rast prodaje u svim regionima sveta. Ovde smo svi fokusirani na to da našim klijentima pružimo samo najbolje i ništa manje od toga. Tu smo i da im uvek izađemo u susret. Tokom 2018. godine smo ostvarili izvrsne rezultate. Međutim, ubeđen sam da ćemo u ovoj godini biti još bolji”.

Najprodavaniji model prošle godine je bio naravno Phantom, a sledili su ga Wraith i Dawn modeli. Prvi primerci modela Cullinan su dostavljeni klijentima pre katoličkog Božića, a rezervisani su svi primerci koji će biti proizvedeni do druge polovine ove godine.

Rolls-Royce je tokom prošle godine zaposlio i 200 novih radnika u svom postrojenju u Gudvudu. Time je ukupan broj zapolsenih u toj fabrici premašio 2.000 ljudi po prvi put od kada je ona otvorena 2003. godine.

 

Piše:
Srbija Danas/Vrele gume
11.01.2019. 15:10
Pogledajte više