Država ulaže u IT sektor, subvencije od čak 19.000 evra po zaposlenom

23.03.2018. 15:36
Piše:
Tanjug
Ljudi / Izvor: Profimedia/ilustracija
Odlične vesti za naše građane

Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas da je država dala subvencije Kontinentalu za otvaranje istraživačkom centra u Novom Sadu pošto to nije autsorsing kompanija i naglasila da će Srbija od tog centra imati veliku korist.

Mediji su preneli da je država nemačkoj kompaniji Kontinental dala subvenciju od 9,5 miliona evra, što je čak 19.000 evra po zaposlenom.

Ana Brnabić / Izvor: Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na pitanje novinara zašto se pobunio domaći IT sektor pošto je data subvencija stranoj IT kompaniji, Brnabić je podsetila da je prethodna vlada odlučila da ne daje subvencije za IT kompanije i tada stopirala subvencije za kompaniju Endava.

Ona je rekla da je Kontinental potputno drugačiji slučaj, pošto je Endava autsorsing kompanija koja zapošljava pogramere.

Promocija jedinstvene sajamske ponude auto-kredita banke "Poštanska štedionica" i Kompanije "Dunav osiguranje"

- U slučaju Kontinentala imamo istraživački centar u Srbiji koji promoviše Srbiju kao destinacije za istraživanje i razvoj i donosi drugačiju tehnologiju i znanje.

Brnabić kaže da će od tog centra imati veliku korist naše start ap kompanije i programeri.

Velika NAVALA za "Uzmi račun i pobedi": Stiglo gotovo MILION koverata

Kako kaže, zapošljavaće pre svega mašinske i elektroinženjere sa fakulteta kako bi ih obučili za sprecifičnu istraživačku granu.

- Tako će Srbiji dati mnogo više nego neka IT kompanija koja je došla da se bavi autsorsingom- dodala je premijerka.

 

Piše:
Tanjug
23.03.2018. 15:36
Pogledajte više