Dačić sa istaknutim privrednicima Mozambika: Postoji potencijal za ekonomsku saradnju

13.07.2018. 13:38
Piše:
Tanjug
Ivica Dačić / Izvor: Profimedia
Prisutni privrednici su pokazali veliko ineteresovanje za unapređenje trgovinske saradnje

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sreo se u Maputu sa grupom istaknutih privrednika Mozambika predvođenih predsednikom upravnog odbora Konfederacije privrednih asocijacija Mozambika Agostinom Vumom.

U uvodnom izlaganju ministar Dačić prisutne je upoznao sa privrednim mogućnostima Srbije i potencijalom koji postoji za ekonomsku saradnju Mozambika i Srbije, tokom strukturalnih privrednih reformi koje sprovodi Vlada Srbije, kao i procesom evropskih integracija.

Prisutni privrednici su pokazali veliko ineteresovanje za unapređenje trgovinske saradnje, založili su se i za ubrzanje pregovora i zaključivanje krovnih međudržavnih bilateralnih sporazuma iz domena ekonomske saradnje i razvoja poljoprivrede.

Ivica Dačić / Izvor: Tanjug/​Dragan Kujundžić

Agostino Vuma pokazao je i poseban interes za uspostavljanje komunikacije sa Privrednom komorom Srbije u cilju unapređenja privredne saradnje i ekonomske razmene i predložio je da se uspostavi i saradnja odgovarajućih sajamskih asocijacija.

Sagovornici su razmatrali i mogućnost zajedničkog nastupa na trećim tržištima i poseban akcenat je stavljen na mogućnost saradnje i transfera tehnologije u oblasti poljoprivrede i industriji prerade hrane.

 

Piše:
Tanjug
13.07.2018. 13:38
Pogledajte više