ZAVEJANA NOVA VAROŠ DOBILA struju: Radi se na ČIŠĆENJU puteva

11.01.2019. 14:45
Piše:
Tanjug
Hodanje / Izvor: Profimedia
Sva sela u opštini Nova Varoš, koja su zbog velikog snega praktično odsečena od sveta, imaju električnu energiju, ali su mnogi putevi i dalje neprohodni, jer je sneg padao celu noć.

Predsednik opštine Radoslav Vasiljević kaže da je deo putnih pravaca u selima prohodan, ali da deo neće biti još najmanje dva dana, jer pojedini putni pravci ne mogu da budu očišćeni lakom mehanizacijom, a zbog udaljenosti nekih sela, koja su i do 50 kilometara daleko od Nove Varoši, težoj mehanizaciji nije lako da se probije.

- Jutros je gora situacija u našim selima nego juče, jer je noćas celu noć padao sneg. Ono što je do juče bilo prohodno, noćas je neprohodno. Sva mehanizacija koju imamo je na terenima po mesnim zajednicama Jasenova, Božetići, Bijela Reka i po selima ispod Zlatara i Javora - rekao je Vasiljević. 

VANREDNO STANJE PROGLAŠENO u šest opština u Srbiji: Putari na terenu, PRESTANAK PADAVINA POSLE PODNE

On kaže da je po selima sneg visok od 80 centimetara do jednog metra, ali da ima smetova i viših od dva metra.

Kaže i da su pojedina sela u opštini Nova Varoš bila bez električne energije jednu noć, ali da su juče sva sela dobila struju.

sneg / Izvor: Srbija Danas

- Ekipe iz Elektrodistribucije su sanirale kvarove do kojih je došlo jer su stabla, koja su pala zbog velikog snega i jakog vetra, pokidala strujne kablove. Od juče popodne sva sela imaju struju - kaže Vasiljević. 

Pljušte kazne ZBOG SNEGA! U jednom gradu u Srbiji NEČIŠĆENjE KOŠTA - 60.000 dinara!

On dodaje da je tokom jučerašnjeg dana iz centra grada kamionima izneto oko 1.000 kubika snega kako bi ulice bile prohodne.

sneg / Izvor: Srbija Danas

- Nastavićemo sa tom akcijom narednih sedam dana, da bismo osposobili glavne i bočne ulice do škola i drugih institucija koje ne mogu da funkcionišu zbog velikog snega - rekao je Vasiljević.

 

Piše:
Tanjug
11.01.2019. 14:45
Pogledajte više