DOGODINE PET KAPITALNIH OBJEKATA U ZAJEČARU: Strani investitori ulažu 100 miliona evra, posla za skoro 5.000 ljudi

14.12.2018. 08:54
Piše:
Srbija Danas/Novosti
Fabrika / Izvor: Profimedia/ilustracija
U Zaječaru će dogodine početi izgradnja pet kapitalnih objekata, koji će koštati blizu 100 miliona evra, dok će u njima posao dobiti skoro 5.000 ljudi.

Sa britanskom kompanijom "Aptiva pakard", jednim od vodećih svetskih proizvođača električnih i elektronskih komponenata za automobile, gotovo da je sve utanačeno oko otvaranja pogona površine 40.000 kvadrata u Zaječaru, vrednog oko 35 miliona evra, u kome bi, za početak, posao trebalo da dobije oko 1.000 radnika. Nakon uhodavanja proizvodnje, posao u ovoj firmi, koja širom sveta zapošljava gotovo 200.000 ljudi, trebalo bi da dobije još 1.500 radnika.

MILIJARDE DOLARA PALE U VODU! EU poslušala SAD! Izglasala blokadu ruskog gasovoda!

Italijanski gigant "De Longi", jedan od vodećih svetskih proizvođača malih kućnih aparata, ima nameru da proizvodnju iz jedne susedne zemlje preseli u Zaječar. Oni u gradu na Timoku žele da naprave centar za jugoistočnu Evropu, a u tom pogonu, vrednom oko 40 miliona evra, posao bi trebalo da dobije oko dve hiljade radnika.

BONUS VIDEO: USPEŠNO LETENJE "SOVE" Avion Utve moći će da vozi turiste, ali i da nosi oružje, a koštaće do 350.000 EVRA

I nemački trgovinski lanac "Lidl" je već kaparisao parcelu za otvaranje svog objekta u Zaječaru, vrednog oko tri miliona evra, gde bi posao trebalo da dobije 50 radnika. Taj objeket bi se, kako sada stvari stoje, nalazio u neposrednoj blizini "ritejl parka", koji je već počela da gradi britanska "Posejdon grupa".

Britanci imaju nameru da otvore trgovinski centar, vredan oko 15 miliona evra, gde bi se u prodavali najveći svetski brendovi, a posao bi tu moglo da očekuje oko 500 radnika. "Posejdon grupa" je već kupila zemljište i počela sa izgradnjom "ritejl parka", čije se otvaranje očekuje sredinom naredne godine.

Vučić na otvaranju fabrike u Trsteniku: Moja dužnost je da se BORIM ZA SRBIJU kako naša deca ne bi otplaćivala DUGOVE SVOJIH RODITELJA!

Ruski grad

UZ sve to, u Zaječaru, na Kraljevici, niče naselje u kome će boraviti 1.000 radnika ruskog "Gasproma", koji će tu stanovati tokom izgradnje deonice gasovoda "Turski tok" od Vrške čuke do Paraćina. Prema načelnom dogovoru, nakon izgradnje tog mini-grada, svi objekti biće poklonjeni gradu na Timoku.

Piše:
Srbija Danas/Novosti
14.12.2018. 08:54
Pogledajte više