Evo šta treba da uradite i koje USLOVE treba da ispunite da biste postali DIREKTOR javnog preduzeća

06.07.2018. 13:25
Piše:
Srbija Danas
posao / Izvor: Profimedia/ilustracija
Rok za podnošenje prijave je 30 dana od dana objave u Službenom glasniku

Skupština grada Beograda objavila je javni konkur za izbor direktora u 15 javnih preduzeća. Traže se direktori JKP “Gradske pijace”,”Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda”, JKP “Gradska čistoća”, JP za uređenje,korišćenje i održavanje “Ada Ciganlija”, JKP “Zelenilo-Beograd”, JKP “Beograd-put”, “Beogradvode”, JKP “Beogradske elektrane”, JKP Gradsko saobraćajno preduzeće “Beograd”, JP “Hipodrom Beograd”, JKP “Javno osvetljenje”, JKP za javne garaže i parkirališta “Parking servis”, JKP “Pogrebne usluge”, JP “Sava Centar” i JP “Gradsko stambeno”.

Međutim, da bi ste postali direktor od nekih od ovih preduzeća morate da ispunite uslove propisane konkursima.

grb Beograd / Izvor: Profimedia

Pogledajte koje uslove treba da ispunjavate ako želite da se nađete na mestu dirtektora nekog od ovih 15 javnih preduzeća:

  • da je punoletan i poslovno sposoban
  • da je državljanin Republike Srbije
  • da ima stečeno visoko obrazovanje na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine, odnosno na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB bodova, master akademskim studijama ili specijalističkim strukovnim studijama
  • da ima najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje iz tačke 3
  • da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća
  • da poznaje oblast korporativnog upravljanja
  • da ima radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova
  • da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke
  • da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci
  • da mu nisu izrečene mere bezbednosti u skladu sa zakonom kojim se uređuju krivična dela i to: obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi;obavezno psihijatrijsko lečenje na slobodi; obavezno lečenje narkomana; obavezno lečenje alkoholičara; zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Ministarstvo pravde raspisuje KONKURS ZA POSAO: Upražnjena 44 JAVNOBELEŽNIČKA mesta

Uslovi su skoro isti za sva preduzeća, ali ako konkurišete za mesto direktora “Ade Ciganlije” dodatni uslov je da niste bili na rukovodećim dužnostima u preduzećimka koja su poslovala sa gubitkom zbog vaše krivice.

Ako ste po zanimanju diplomirani saobraćajni inženjer, diplomirani mašinski inženjer ili diplomirani inženjer elektro-tehnike, a ispunjavate prethodno navedene uslove onda ispunjavate uslove za izbor direktora GSP Beograd.

JKP “Javno osvetljenje” Beograd umesto osobe koja ima pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje traži da imate najmanje 10 godina iskustva. Rok za podnošenje prijave je 30 dana od dana objave u Službenom glasniku.

Piše:
Srbija Danas
06.07.2018. 13:25
Pogledajte više