Google MENJA NAČIN PUTOVANJA: Od sada turizam i turističke aktivnosti imaju potpuno NOVI SMISAO

15.02.2018. 22:04
Piše:
Srbija Danas/The New York times
Turizam / Izvor: Profimedia
Ako niste sigurni gde bi voleli da provedete godišnji odmor, i šta tačno želite da posetite, vidite i obiđete - Google je smislio način da vam pomogne

Predviđanje kašnjenja letova, planiranje putovanja pomoću mobilnog telefona, automatsko upravljanje putnim pravcima, pomoć u komunikaciji sa strancima u vidu prevoda sa brojnih jezika pomoću bluetooth slušalica i smart telefon koji omogućava korisnicima otrijentaciju u prostoru pomoću jednostavne ikonice: Ovo su neke od inovacija vezanih za putovanja, turizam i turiste koje je google predstavio u proteklih nekoliko dana! 

Dok su telefoni koji obično podržavaju instalaciju i korišćenje inovacija poput ovih najčešće preskupi, ovog puta aplikacije su potruno besplatne. Čak, moguće je da većina korisnika smart telefona već imaju mogućnost da ove aplikacije "skinu" sa interneta i instaliraju na svoje telefone.

Pretraga hotela i letova na internetu su ranije (ili do sada) bile dve odvojene radnje. Danas je google omogućio multi-pretragu, dok na primer pretražujemo hotele na destinaciji koju želimo da posetimo istovremeno dobijamo i informacije poput letova, ili korisne i zanimljive informacije vezane za samu destinaciju. Kada u googlu pretražujemo na primer Rim - naletećemo na plavi navigacijski meni (blue navigation bar) i upravo on predstavlja novitet na koji je google ponosan. 

Putnici / Izvor: Profimedia

Unutar njega postoje odvojeni prozori (tabs) za pretragu svega što vas potencijalno interesuje u vezi sa našom destinacijom za odmor, a pored toga dostupna vam je i opcija "istražiti" (explore) - koja pruža uvid u zanimljivosti i atrakcije one turističe destinacije koju planirate da posetite.

Takođe u plavom navigacijskom meniju postoji i sekcija "your trips" (tvoja putovanja) koja je svojevrsna baza prethodnih i budućih rezervacija na destinacijama koje posećujete - takođe ovu bazu možete putem emaila proslediti kome želite, i na taj način javiti gde se nalazite, da li vam ruta putovanja teče po planu, ili je došlo do izmena. 

 

Piše:
Srbija Danas/The New York times
15.02.2018. 22:04
Pogledajte više