I AZIJATI nas vole: Beograd postaje OMILJENA destinacija ljudima ŠIROM SVETA

28.06.2017. 17:54
Piše:
Tanjug
beograd / Izvor: Srbija Danas
Beograd kao jedna od najbrže rastućih kontinentalnih turističkih destinacija u Evropi

Sa porastom broja turista od 12 odsto i milijardom evra prihoda u 2016. godini, Srbija se pozicionira na turističkoj mapi sveta, a Beograd kao jedna od najbrže rastućih kontinentalnih turističkih destinacija u Evropi, beleži sve veću popularnost i prepoznatljivost i na azijskom kontinentu.

SVAKI DEO BEOGRADA BITAN: Konačno će moći da se siđe na reke i uživa u svakom delu našeg grada!

NADREALNA SLIKA NA NOVOM BEOGRADU: Više od 20.000 ljudi u potpunoj tišini sluša "hitove klasične muzike" (FOTO/ VIDEO)

NOVI-BEOGRAD / Izvor: Srbija Danas

To je zaključeno na obleležavanju Nacionalnog dana Srbije na Svetskoj izložbi, Ekspo Astana 2017, koje je organizovalo je Ministarstvo za trgovinu, telekomunikacije i turizam uz podršku Turističke organizacije Srbije, saopšteno je danas iz tog ministarstva. 

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Maja Mandrapa Gašić tim podovom je navela da program Srbije u Astani ima za cilj da predstavi kulturno nasleđe, i bogatu tradiciju naše zemlje i predstavi turističke potencijale koji u Srbiji rastu.

- Koristimo priliku da se predstavimo pred 115 zemalja koliko ih ovde učestvuje i Azijskim partnerima, kao zemlja sa puno turističkih potencijala -rekla je Mandrapa Gašić.

Na tom događaju govorili su i Bakenov Ernar Bakijtanovič, zamenik ministra Ekonomije Kazahstana, ambasador Republike Srbije u Kazahstanu Vladimir Matić, kao i predstavnici Turističke organizacije Srbije.

beograd,kalemegdan / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Celodnevni program je objedinio kulturni sadržaj, predstavljanje turističke ponude i filmove o Srbiji, kao i zabavni program, nastup umetnice Jele Čelo, folklorne grupe LOLA i koncert Jelene Tomašević. 

Još jedan događaj biće organizovan 10. jula na Nacionalni dan Nauke i rođendan Nikole Tesle.  Najveća svetska izložba, Ekspo Astana 2017, otvorena je 10. juna i trajaće do 10. septembra ove godine. Na njoj učestvuje 115 zemalja i 20 međunarodnih organizacija, očekuje se preko 5 miliona posetilaca iz celog sveta. 

Partneri Paviljona Srbije u Astani su kompanije EPS, NIS, Energoprojekt i Feromont Inženjering.

 

Piše:
Tanjug
28.06.2017. 17:54
Pogledajte više