Igra je i za njih završena: Vlasnik Barbike uradio nešto UŽASNO, radnici u ŠOKU!

27.07.2018. 15:54
Piše:
Agencije
barbika / Izvor: Profimedia
Gubitak

Američki proizvođač igračaka Matel, čuven po barbikama i automobilčićima "hot vils", najavio je gašenje više od 2.200 radnih mesta.

Portparol Matela je izjavio da se gase radna mesta uglavnom za zaposlene u administraciji u njihovim podružnicama širom sveta, kako bi kompanija ostvarila uštedu troškova od najmanje 650 miliona dolara, prenosi agencija AP.

Matel, sa sedištem u gradu El Segundo u Kaliforniji, ima oko 28.000 zaposlenih.

Akcije kompanije su pale za devet odsto u produženom trgovanju na berzi, na 14,85 dolara, nakon što su tokom regularnog trgovačkog dana oslabile za jedan procenat.

lutka barbika / Izvor: Profimedia

Iz Matela su stigle i druge nepovoljne vesti, o lošijim finansijskim rezultatima u periodu april-jun nego što su analitičari na Vol stritu očekivali.

Naime, kompanija je u drugom kvartalu zabeležila gubitak od 240,9 miliona dolara, ili 70 centi po akciji. Gubitak, prilagođen jednokratnim dobicima i troškovima, iznosi 56 centi po akciji, što je daleko iznad očekivanja analitičara koji su predviđali negativan finansijski rezultat od 32 centa po akciji.

Prihod Matela je pao za 14 odsto na 840,7 miliona dolara, i takođe je podbacio u odnosu na prognoze analitičara koji su očekivali da će dostići 863,1 milion dolara.

Ipak, u posmatranom tromesečju je bilo i svetlih tačaka, budući da je zabeležen rast prodaje barbika i automobilčića hot vils, uprkos činjenici da je lanac igračaka "Toys R Us" stavio katanac na svoja vrata, navodi AP.

 

Piše:
Agencije
27.07.2018. 15:54
Pogledajte više