Jagma za tenderskom dokumentacijom: Veliko interesovanje stranih kompanija za MODERNIZACIJU srpske pruge

29.06.2018. 12:42
Piše:
Tanjug
Pruga / Izvor: Profimedia/ilustracija
Deonica se nalazi na železničkom Koridoru 10

Na međunarodni tender za modernizaciju pruge Jajinci - Mala Krsna i stanice Mala Krsna do sada se prijavilo skoro trideset domaćih i inostranih kompanija.

Među kompanijama koje su od 1. juna otkupile tendersku dokumentaciju su firme iz Srbije, Austrije, Španije, Turske, Indije, Kazahstana, Bugarske, Rusije, Slovenije, Češke i Indije, a očekuje se još prijava narednih dana budući da procedura i dalje traje.

Deonica Jajinci-Mala Krsna duga je oko 59 kilometara i nalazi se na železničkom Koridoru 10. Radovi na ovoj deonici će se finansirati iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. Procenjena vrednost radova na rekonstrukciji pruge Jajinci-Mala Krsna i stanice Mala Krsna je 50 miliona evra.

Preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije" je saopštilo da očekuje da radovi počnu krajem ove godine i da se završe u roku od osamnaest meseci.

pruga / Izvor: Profimedia/ilustracija

Ovakav odziv kompanija za projekte modernizacije železničke infrastrukture u Srbiji, ne samo da predstavlja dobar osnov za kvalitetno i konkurentno izvođenje radova, već je još jedna potvrda da je železničko gradilište u našoj zemlji danas jedno od najvećih u ovom delu Evrope.

Zbog toga je kompanija prvi put do sada organizovala predtenderski sastanak na originalan i specifičan način. Naime, predstavnici svih kompanija, koje su otkupile tendersku dokumentaciju za ovaj projekat, juče su imali priliku da novim elektromotornim vozom "Štadler" obiđu deonicu pruge Jajinci - Mala Krsna, upoznaju se sa trasom i da se informišu o svim detaljima od značaja za ovaj projekat.

Potencijali izvođači radova obišli su i železničke stanice na trasi ove pruge i to: Jajinci, Beli Potok, Zuce, Vrčin, Lipe, Mala Ivanča, Mali Požarevac, Umčari, Vodanj i Kolari.

 

Piše:
Tanjug
29.06.2018. 12:42
Pogledajte više