KUBUROVIĆ: Ispitivaćemo poreklo imovine pet godina unazad!

23.12.2016. 11:02
Piše:
Srbija Danas/Večernje novosti
Nela Kuburović / Izvor: Tanjug
Prva verzija Zakona o poreklu imovine već spremna, najavila je ministarka

Ministarka pravde Nela Kuborović najavila je da će to ministarstvo predložiti da se imovina ispituje pet godina unazad, te ukoliko se utvrdi nesrazmera između nečijeg načina života i prihoda, predložiće da se takvima odredi porez i do 50 odsto procenjene vrednosti imovine.

Prema ministarkinim rečima, prva verzija Zakona o poreklu imovine već je spremna i da sledeće nedelje treba da uobliče prednacrt koji će ići u javnu raspravu, a da se primena tog važnog dokumenta očekuje krajem 2017. godine.

Zakon / Izvor: Profimedia

- Okosnicu zakona trebalo bi da čini unakrsno ispitivanje imovine, odnosno poređenje prijavljenog poreza sa stvarnim stanjem. Procenjivaće se da li visina stvarnog i naplaćenog poreza odgovara stilu života koji pojedinac vodi u kakvom se miljeu kreće, da li je u društvu osumnjičenih lica - rekla je Kuborović.

NOVI ZAKON O BEZBEDNOSTI: Ako prekršite ove propise, možete platiti kaznu i do DVA MILIONA DINARA!

Ministarka je naglasila da je često očigledna nesrazmera između nečijeg načina života i prihoda koje prijavljuje, a kao primer navela one koji džipovima dovode decu u vrtić, a plaćaju povlašćenu cenu obdaništa
 

Piše:
Srbija Danas/Večernje novosti
23.12.2016. 11:02
Pogledajte više