Momirović: Podrška privatnom sektoru - prioritet ekonomske politike Vlade

08.12.2023. 13:51
Piše:
Srbija Danas
Tomislav Momirović / Izvor: Foto: Ministarstvo trgovine
Ministar trgovine o značaju privrede

Šabac, 8. decembar - Pre godinu dana sam preuzeo predsedavanje Nacionalnim koordinacionim telom za olakšanje trgovine (NKTOT) i definitivno se pokazalo da je značajno da jedan ministar direktno koordinira radom važnog međuresornog tela koje je osmišljeno da bude podrška privredi i olakša poslovanje u zemlji, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas u Šapcu održana sednica Nacionalnog koordinacionog tela za olakšanje trgovine - kazao je Momirović.

EVO U ŠTA DA ULOŽITE NOVAC! Ova kriptovaluta postala isplativija od zlata! PORASLA više od 150%

EVO U ŠTA DA ULOŽITE NOVAC! Ova kriptovaluta postala isplativija od zlata! PORASLA više od 150/h3>

Momirović: Srbija će u 2024. godini predsedavati CEFTA-om

Momirović: Srbija će u 2024. godini predsedavati CEFTA-om

NARODNA BANKA SRBIJE DONELA ODLUKU: Stižu sjajne vesti za sve koji imaju kredit!

NARODNA BANKA SRBIJE DONELA ODLUKU: Stižu sjajne vesti za sve koji imaju kredit!

- Danas smo u Šapcu održali desetu sednicu NKTOT-a. Zajedno sa kolegama iz drugih ministarstava i predstavnicima privredne zajednice radili smo na tome da dodatno olakšamo trgovinu i nastavimo sa razvojem regionalnih ekonomskih inicijativa koje spajaju naše privrede - rekao je Momirović i dodao da je zajednički cilj omogućiti bolju perspektivu za naše kompanije jer upravo te kompanije zapošljaju naše ljude.

Deseta sednica Nacionalnog tela za olakšanje trgovine / Izvor: Foto: Ministarstvo trgovine

- U prethodnim godinama u Srbiji su se desile velike i važne promene. Pre deset godina imali smo 550.000 radnika manje u našoj zemlji, dok primera radi, u Šapcu, gde se trenutno nalazimo stopu nezaposlenosti smanjili smo na 5 odsto. Doveli smo nekoliko velikih kompanija poput „Yazaki Europe“, „Mint“, ali  i domaće kompanije su ojačale, veliki broj malih i srednjih preduzeća je porastao i zaista sam ponosan koliki smo posao ovde uradili -naglasio je ministar Momirović.

Tomislav Momirović / Izvor: Foto: Ministarstvo trgovine

- Srbija zaista ne sme da stane! Veliki put smo prešli i moramo dodatno još da mobilišemo naše resurse i damo sve od sebe kako bi doveli još investitora, ostvarili još bolju perspektivu za naše mlade ljude i dok prosečna plata na nivou Republike Srbije ne bude 1400 evra, a prosečna penzija ne bude 600 evra mi zaista nećemo stati - zaključio je ministar Momirović

Piše:
Srbija Danas
08.12.2023. 13:51
Pogledajte više