Nema nikakvih prepreka, VLADA SRBIJE POSTIGLA DOGOVOR sa MMF-om

18.05.2018. 15:40
Piše:
Srbija Danas/Informer
vucic / Izvor: Tanjug/Zoran Žestić
Kako Informer saznaje iz izvora u Vladi Srbije, dogovor sa MMF-om je postignut po svim pitanjima

Politika je danas u svom onlajn izdanju objavila kako misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predvođena Džejmsom Rufom sa Vladom Srbije nije postigla dogovor o novom aranžmanu "čuvarkući".

Prema "nezvaničnim informacijama" Politike aranžman je dogovoren samo u načelu, ali, iz proceduranih razloga, konačan dogovor sada ne može da bude postignut. A glavni razlog je, navodno, što Srbija posle ostavke Dušana Vujovića nema ministra finansija zbog čega Bord direktora MMF-a ne može da odobri program koji se stručno zove instrument koordinacije politika (PCI).

mmf / Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Međutim, kako Informer saznaje iz izvora u Vladi Srbije, dogovor sa MMF-om je postignut po svim pitanjima!

To se, naime, moglo i naslutiti iz reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića posle sastanka sa Rufom rekao da "Srbija ostaje posvećena reformskom putu u sferi ekonomije u saradnji s Međunarodnim monetarnim fondom" i dodao da očekuje da će novi aranžman sa ovom institucijom biti zaključen tokom leta. 

Da podsetimo, na sastanku je dogovoreno da se zajednički radi na završetku procesa privatizacije velikih preduzeća kao što su RTB Bor, Petrohemija, MSK i da se proces pronalaženja strateških partnera ili privatizacija završi u ovoj godini.

Piše:
Srbija Danas/Informer
18.05.2018. 15:40
Pogledajte više