"Nikola Tesla" ima profit kao svi aerodromi u regionu ZAJEDNO!

18.12.2017. 15:57
Piše:
Tanjug
aerodrom Nikola Tesla / Izvor: Srbija Danas
Pre samo četiri godine zarada bila 125.000 evra, a 2017. će biti između 28 i 29 miliona evra. Prevešće i rekordnih 5,5 miliona putnika

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu će 2017. godine imati profit između 28 i 29 miliona evra i rekordnih 5,5 miliona putnika, izjavio je danas v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević.

Privredna komora Srbije je danas dodelila tradicionalne nagrade, a beogradski aerodrom je dobio jubilarnu nagradu povodom 55 godina poslovanja.

- Imaćemo rekordnu godinu, po broju putnika, aviooperacija i u finansijskom simislu. Pre samo četiri godine aerodrom nije imao kapacitet da primi broj putnika koje imamo u ovoj godini - rekao je Vlaisavljević.

Aerodrom je pre desetak dana dočekao petomilionitog putnika - prvi put u svojoj istoriji.

Saša Vlaisavljević / Izvor: Tanjug

- Pre samo četiri godine profit aerodoma je bio 125.000 evra, a u ovoj godini profit će biti između 28 i 29 miliona evra. Naš profit je kao profit svih aerodroma u regionu zajedno. Uložili smo u poslednje četiri godine oko šest milijardi dinara sopstvenih sredstava za razvoj investicije u razvoj i proširenje kapaciteta i najnovije svetske tehnologije, kao i u bezbednost - rekao je Vlaisavljević.

Aerodrom je u odnosu na period od pre četiri godine povećao ukupne prihode za 45 odsto, broj putnika za 51 odsto, a kargo saobraćaj za 217 odsto. 

- Vrednost akcija aerodorma na Beogradskoj berzi je danas četiri puta veća nego što je pre četiri godine - dodao je Vlaisavljević.

Aerodrom Nikola Tesla / Izvor: Profimedia

Aerodrom „Nikola Tesla“ na današnjoj lokaciji otvoren je za vazdušni saobraćaj u aprilu 1962. godine kao najmoderniji aerodrom u to vreme. Danas je savremena vazdušna luka, glavni i najveći aerodrom u Srbiji i regionu, sa ukupnim kapacitetom od oko 7,5 miliona putnika godišnje, rečeno je na dodeli nagrada u PKS.

Putnicima su u redovnom aviosaobraćaju na raspolaganju direktni letovi 33 aviokompanije ka 91 destinaciji, u 38 država na četiri kontinenta, uključujući i letove za Njujork i Peking, uz najavljeno dalje proširenje ponude letova u dugolinijskom saobraćaju. 

 

Piše:
Tanjug
18.12.2017. 15:57
Pogledajte više