NISU PLAĆALI ZAKUP, STRUJU I VODU: Izlozi Idee prefarbani U CRNO! (FOTO)

24.02.2017. 09:53
Piše:
Srbija Danas/ Srpski telegraf
Idea / Izvor: Foto: Facebook printscreen/ Podrška meštnima Krnjeva
Zaposleni radnici u strahu jer ne znaju šta će biti sa njima

Izlozi “Idee” na teritoriji Smedereva juče su osvanuli prefarbani u crno. Naime, pomenuti izlozi pripadaju preduzeću “Coka”, u čijoj je nadležnosti više od 20 objekata izdatih “Merkatoru” u zakup, a koji im od početka godine nije plaćao zakup, ali ni struju ni vodu.

“Merkator” je na teritoriji Smedereva zatvorio više objekata i robnu kuću u Velikoj Plani zbog isključene struje, i to bi mogao da bude tek uvod u još veći problem za zaposlene. Radnici koji tu rade, njih više od 500, u strahu su šta će biti sa njima.

- Primili smo sad ovu platu, a šta će dalje da bude to niko ne zna. Čuo sam da je u nekim objektima već isključena struja, da ljudi ne rade. Bolje da ne pričam... Imam dvoje dece, žena nema posao, od ovoga živimo – kaže radnik jedne od prodavnice “Roda” u Smederevu.

Inače, “Merkator” je sa “Cokom” sklopio ugovor na 15 godina o zakupu objekata čija je ukupna površina oko 15.000 kvadrata u Smederevu, Smederevskoj Palanci, Požarevcu, Petrovcu, Velikoj Plani i okolnim selima.

U paketu je bilo i preuzimanje radnika koji su tu već radili, njih više od 500. Sve je bilo u redu do kraja decembra prošle godine. Tada od “Merkatora” tačnije od “Agrokora” koji je u međuvremenu preuzeo slovenačku firmu, “Coka” dobija obaveštenje da se za sva naredna istraživanja obrati firmi “Altebo d.o.o.”. Navodno je, kaže Boban Rajić, generalni direktor i vlasnik smederevskog preduzeća “Coka”, “Agrokor grupa” prenela poslovanje na firmu koja, prema podacima na sajtu APR, ima osnivački kapital od 10.000 dinara i nijednog zaposlenog.

- Nikakav ugovor nismo dobili, samo šturo obaveštenje da su sva prava preneli na ovu, nama krajnje sumnjivu firmu. Istog momenta “Agrokor grupa” je obustavila plaćanje zakupnina – kaže Rajić.

Agrokor se do objavljivanja ovog teksta nije oglasio, iako smo im poslali pitanja tražeći objašnjenje i komentar na ovaj incident.

Piše:
Srbija Danas/ Srpski telegraf
24.02.2017. 09:53
Pogledajte više