Otvarena zimska sezona na Staroj planini i rekonstruisan Planinarski dom

21.12.2018. 15:05
Piše:
Promo
/ Izvor:
Na snežnim obroncima Stare planine otvorena je Ski sezona 2018/2019. Svi kapaciteti rade u punom sastavu, a ovih se dana tražila soba više. Gosti koji su prvi put došli, upoznali su lepote Stare planine o kojima se govori na svim jezicima sveta.

Na otvaraju ski sezone direktor SP Resort Goran Karadžić istakao je ”Nakon uspešne sezone, revitalizovanih puteva ka planinskom centru, pred nama je novi cilj razvijanje kongresnog turizma, jer imamo mnogo prednosti u odnosu na druge destinacije. Mogu da se pohvalim da smo ove godine otvorili i rekonstruisani Planinarski dom koji ima 14 soba i 64 ležajeva, idealan za ljubitelje lova i planinskog turizma. Prošle godine je otvoren takođe rekonstruisan hotel Babin zub koji je odlično poslovao u ovih 365 dana. Pred nama su novi izazovi i ideje koje ćemo zajedno da realizujemo,, naglašava Karadžić.

Biljana Đokić, v.d. direktora JP „Stara planina“, između ostalog rekla je: ,,Lokacija na kojoj se nalazimo predstavlja izuzetan turistički i investicioni potencijal. U ovoj godini potpuno je rekonstruisana putna mreža do Stare planine. Javno preduzeće „Stara planina“ je u prethodnom periodu infrastrukturno opremilo sve građevinske parcele na Jabučkom ravništu. U planu za narednu godinu je izgradnja teniskih terena i ski bifea na izlaznoj stanici gondole. JP „Stara planina“ planira da pokrene investicionu aktivnost na ovoj lokaciji privlačenjem investitora kroz javni poziv i da nastavi izradu planske dokumentacije kao osnov za dalji razvoj ovog turističkog centra.“

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Skijališta Srbije juče su zvanično započeli rad na Staroj planini, a jedina gondola u ovom centru i dalje izaziva veliku pažnju. Dejan Ćika direktor JP Skijališta Srbije izvaja ,,Zajednički rad i potencijal koji ima ova destinacija u narednom periodu, strateški treba da nam bude sve važnija i da je podižemo i razvijamo u veći skijaški centar,, ističe Ćika.

Nakon otvaranja najhrabriji su se upustili u off road avanturu sa Jeep automobilima i uživali u adrenaliskoj vožnji.

Trodnevni Ski opening obilovao je mnogobrojnim aktivnostima na snegu, takmičenjima u kvizu, ali i bilijaru. Hedonisti su se prepustili užitku u spa centru hotela Stara planina, ali i netaknutoj prirodi.

Čekamo vas na krovu Srbije!

Piše:
Promo
21.12.2018. 15:05
Pogledajte više