Pola kilograma jagoda 300 dinara, a evo koji još ZELENIŠ možete naći na pijacama i pod kojim CENAMA

03.03.2019. 21:17
Piše:
Srbija Danas/ Večernje novosti
jagode / Izvor: Profimedia/ilustracija
Sezonu svežeg povrća i voća najavila je i velika količina zeleniša na tezgama

Početak marta pored sunca doneo je i jagode na beogradske zelene pijace. Prodaju se u pakovanjima od pola kilograma, koja koštaju 300 dinara i u onima od 250 grama, čija je cena 150 dinara.

Lepše vreme usmerilo je kupce ka marketima na otvorenom. Većina tezgi na Bajlonijevoj pijaci juče je bila ispunjena šarolikom ponudom, a na samom ulazu na pijacu čula se i muzika prodavaca malih tehničkih aparata.

Sezonu svežeg povrća i voća najavila je i velika količina zeleniša na tezgama. Preovladavaju zelena salata, koja se može kupiti za 60 dinara, mladi luk, koji košta 40, kao i rotkvice čija je cena 50 dinara.

Kupci su se obradovali prolećnom asortimanu, što se i videlo po posećenosti pijace, ali su još skeptični prilikom kupovine prvih voćki.

- Ne uzimam ove prve jagode, za mene su one plastične. Još je rano za prave jagode, ne želim da jedem voće iz plastenika - kaže Sanja C. koja kupuje na "Bajloniju".

Sa druge strane, prodavci navode da jagode stižu iz toplijih krajeva, a da će se na tezgama uskoro naći i naše, domaće.

Paradajz drži cenu od 250 dinara, a među skupljim povrćem su i domaće tikvice, za čiji kilogram treba izdvojiti 200 dinara.

 

Piše:
Srbija Danas/ Večernje novosti
03.03.2019. 21:17
Pogledajte više