Popović sa komesarkom EU za digitalnu ekonomiju: Digitalizacija industrije ključna za razvoj regiona

26.03.2018. 16:36
Piše:
Srbija Danas
Nenad Popović / Izvor: Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima
Ministar je naveo da region Balkana svake godine ostvaruje veliki rast u području inovacija, digitalne ekonomije i IT-a

Digitalizacija industrije je ključna za ekonomski razvoj regiona i to je proces koji će sve zemlje u regionu sprovoditi mnogo uspešnije ako budu sarađivale i razmenjivale ideje i znanja, naglasio je Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj.

On je, na sastanku sa komesarkom EU za digitalnu ekonomiju i društvo, Marijom Gabrijel, poručio da su digitalizacija industrije i sajber bezbednost jedne od ključnih tema za ceo region. 

- Ovo su oblasti gde je moguće ostvariti tešnju saradnju naših država, ali i startap i tehnoloških kompanija - naveo je Popović. 

Ministar je naveo da region Balkana svake godine ostvaruje veliki rast u području inovacija, digitalne ekonomije i IT-a. 

Nenad Popović / Izvor: Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima

- Treba da spojimo naše kapacitete, fondove, ideje i znanje. To će nam omogućiti da budemo konkurentniji, i doprineće razvoju naših ekonomija i boljem životu naših građana - rekao je Popović.

Komesarka Gabrijel izrazila je zadovoljstvo zbog sastanka sa ministrom Popovićem, koji je, prema njenim rečima, prvi ministar Vlade Srbije sa kojim se sastala u formatu komesara EU za digitalnu ekonomiju i društvo. 

Ona je istakla značaj regionalne saradnje u oblasti inovacija i digitalizacije industrije koje, kako je navela, zauzimaju važno mesto u strategiji EU za Zapadni Balkan.

 

Piše:
Srbija Danas
26.03.2018. 16:36
Pogledajte više