ĆEVAPI KOJE SVI OBOŽAVAMO OTIŠLI NA 720 DINARA! Ljudi na društvenim mrežama pobesneli, "Ništa, idem u vegetarijance"

11.03.2024. 18:47
Piše:
Srbija Danas/Blic
ćevapi / Izvor: Foto: Shutterstock
Čuveni ćevapi na Baščaršiji ponovo su poskupeli, a velika porcija sada košta 12 maraka (nešto više od 6 evra).

Sarajevo koje je poznato po svojoj bogatoj kulturnoj baštini, suočava se sa poskupljenjem ovog omiljenog jela za čak dve marke.

NAKON OTKAZA SNEŽA IZ JAGODINE POČELA RUČNO DA PLETE TABUREE: Sada ima jedinstven proizvod, razvila je posao, ali je SAČUVALA PORODIČNE VREDNOSTI (FOTO/VIDEO)

NAKON OTKAZA SNEŽA IZ JAGODINE POČELA RUČNO DA PLETE TABUREE: Sada ima jedinstven proizvod, razvila je posao, ali je SAČUVALA PORODIČNE VREDNOSTI (FOTO/VIDEO)

BEZOBRAZLUK POSLODAVCA: Danijela dobila otkaz dok je LEŽALA u bolnici, i nije jedina! Firma "ne želi to u svojoj kancelariji"

BEZOBRAZLUK POSLODAVCA: Danijela dobila otkaz dok je LEŽALA u bolnici, i nije jedina! Firma "ne želi to u svojoj kancelariji"

NEGATIVNE ANALIZE: Jeftini ruski energenti POTROŠENI, Evropi se smeši EKONOMSKI KRAH

NEGATIVNE ANALIZE: Jeftini ruski energenti POTROŠENI, Evropi se smeši EKONOMSKI KRAH

Tako sada u nekim od poznatim ćevabdžinicama, veća porcija košta 12 maraka, dok je mala šest.

Na portalu Crna hronika, koja je i objavila ovaj cenovnik, vodi se polemika da li je ovo veliki skok cene, ali i porede porcije sa onima u drugim zemljama. Tako jedan piše da u Nemačkoj deset ćevapa košta pet evra.

- Ništa, onda idemo u vegetarijance - piše drugi.

Dodatno, njima su i somuni poskupeli. Tako je sa 70 feninga, koliko je koštao na većini prodajnih mesta u Sarajevu za vreme prošlog Ramazana, poskupeo na 1,20 maraka.

Inače, bosanskohercegovačke ćevabdžije ušle su nedavno u proces registracije oznake geografskog porekla za "Sarajevski ćevap“ sa Baščaršije.

Ovi specifični ćevapi su jedan od najznačajnijih i najpoznatijih specijaliteta Bosne i Hercegovine, i prodaju se i u regionu i u svetu. U ćevabdžinicma širom Sarajeva najčešće se služe porcije od pet ili deset ćevapa, u somunu, s čašom hladnog mleka ili jogurta.

Pomenuti specijalitet pravi se od posebnih delova mesa i, osim mlevene govedine, koristi se samo so i peče se na roštilju, prenosi Blic.

Izvor: Srbija Danas/Blic/M.A.

Piše:
Srbija Danas/Blic
11.03.2024. 18:47
Pogledajte više