Rusija OBUSTAVLJA uvoz krušaka iz Srbije, poznat i RAZLOG

14.02.2018. 18:22
Piše:
Srbija Danas/Blic
Kruške / Izvor: Profimedia
Najveći izvoz je od septembra do decembra

Uvoz srpskih kruški u Rusiju, nije zabranjen, već privremeno obustavljen, dok ekspertski timovi sa obe strane ne obave neophodne konsultacije, kažu iz Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede.

Kako je najavljeno, Rusija od danas uvodi zabranu uvoza krušaka iz Srbije, što je bilo objavljeno je na sajtu Ruske službe za fitosanitarni nadzor. Iz ove službe navode da su Nacionalnoj organizaciji za karantin i zaštitu rastinja Srbije više puta prijavljivali da su zabrinuti zbog kvaliteta kruške iz Srbije.

- Ruska služba za fitosanitarni nadzor od srede uvodi vremensko ograničenje na uvoz svežih krušaka iz Srbije, uključujući i preko trećih zemalja, do održavanja razgovora na ekspertskom nivou i pojašnjenja situacije sa kompetentnim državnim službama - saopštili su iz ove službe.

DINJA, LIMUN, GREJP, KRUŠKA: Kakav imaš oblik grudi to otkriva SEKSUALNI KARAKTER!

kruške / Izvor: Profimedia

Najveći izvoz je od septembra do decembra. Ovog meseca nije bilo izvoza krušaka, dok je nekoliko manjih isporuka bilo u januaru. Kruška se najviše izvozi u periodu septembar-decembar.

- Fitosanitarna inspekcija Uprave za zaštitu bilja očekuje da će se intenzvinom komunikacijom sa ruskom stranom brzo razrešiti se sve nedoumice. Punom saradnjom obe strane kroz zajednički monitoring koji se sprovodi na zajedničkim tačkama pregleda, ruska strana može da se uveri u znanje i stručnost naših inspektora kao i kapacitete proizvođača i izvoznika - kažu u Upravi za zaštitu bilja.

 

Piše:
Srbija Danas/Blic
14.02.2018. 18:22
Pogledajte više