ŠANSA ZA RAZVOJ: Srpski privrednici su na međunarodnom samitu investicija u INDIJI

09.01.2017. 16:50
Piše:
Tanjug
Sala / Izvor: Foto: Twitter/DeshGujarat
Gudžarat je vodeća indijska savezna država i po korišćenju izvora čiste i obnovljive energije

Predstavnici srpskih kompanija iz IT i naučno-prosvetnog sektora, kao i iz namenske industrije, učestvovaće od 10. do 13. januara na samitu investicija "Vibrant Gudžarat Global Samit", u indijskom gradu Gandinagaru.

Oni borave u Indiji u okviru posete državno-privredne delegacije Srbije, koju predvodi premijer Aleksandar Vučić.

DOBAR POSAO: U februaru počinje rekonstrukcija dela pruge kroz Beograd

"Vibrant Gujarat Global Summit" u Gandinagaru, glavnom gradu indijske savezne države Gudžarat, predstavlja jedan od najznačajnijih međunarodnih poslovnih skupova u Indiji, saopštila je Privredna komora Srbije.

Glavna tema je održivi ekonomski i socijalni razvoj, a u fokusu su i aeronautika, odbrana, poljoprivreda i prehrambena industrija, biotehnologija, hemijska, petrohemijska i farmaceutska industrija, inovacije, istraživanje i razvoj, IT, obnovljiva energija i održivi razvoj, saobraćaj, tekstilna industrija, MSP i preduzetništvo, turizam i druge oblasti.

Gudžarat, ocenjen kao jedna od najpovoljnijih destinacija za strane investicije, zauzima lidersku poziciju u 15 proizvodnih sektora i na prvom je mestu među indijskim saveznim državama po kvalifikovanosti radne snage, razvijenosti infrastrukture i uslovima za poslovanje.

Najzastupljenije su investicije u sektoru informacionih tehnologija, automobilske industrije, odbrane, aeronautike, hemijske industrije i farmacije.

STRMOGLAVI PAD FUNTE! Vrednost pala zbog samo jedne izjave premijerke Tereze Mej

Gudžarat je vodeća indijska savezna država i po korišćenju izvora čiste i obnovljive energije.

Paralelno sa samitom, održava se i sajam "Global Trade Show", koji će, kako je planirano, posetiti privrednici iz Srbije.

Piše:
Tanjug
09.01.2017. 16:50
Pogledajte više