Zaključen sporazum o saradnji Službenog glasnika i Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija u Beogradu

28.02.2023. 14:44
Piše:
Promo
Službeni glasnik / Izvor: Foto: JP Službeni glasnik
Danas, 28. februara, direktor Javnog preduzeća Službeni glasnik Mladen Šarčević i dr Vera Petrović, predsednik Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija u Beogradu, potpisali su sporazum o poslovnoj saradnji, s ciljem da se ona ostvari u oblastima koje su od značaja za obavljanje delatnosti obe strane u sporazumu.

Ovaj sporazum je rezultat prepoznavanja obe strane da poseduju zajednički interes razvoja i promocije naučne, obrazovne i kulturne misije koje ostvaruju u srpskom društvu, kao i činjenice da imaju zajedničkog osnivača, Republiku Srbiju.

Službeni glasnik / Izvor: Foto: Promo

- Sporazum o poslovnoj saradnji s Akademijom tehničko-umetničkih strukovnih studija u Beogradu rezultat je nove strateške orijentacije Službenog glasnika u ostvarivanju zamisli da bude predvodnik promocije naučne misli u Srbiji, što će se sprovoditi sporazumima ovog tipa, ali i većom ulogom u izdavanju visokoškolskih udžbenika - izjavio je direktor Službenog glasnika Mladen Šarčević.

Ugovorom je, između ostalog, predviđeno saizdavaštvo onih knjiga za koje postoji zajedničko interesovanje, pri čemu će se Službeni glasnik postarati da se one nađu u ponudi knjiga u svim knjižarama. Takođe, Akademija će sve svoje materijale štampati u Glasnikovoj štampariji, a zauzvrat će dobiti najpovoljniju moguću ponudu.

- Akademija tehničko-umetničkih strukovnih studija, kao najveća akademija strukovnih studija u Srbiji, obrazuje šest hiljada studenata na osnovnim i master strukovnim studijama, te verujem da će ovaj vid saradnje sa Službenim glasnikom poboljšati našu izdavačku delatnost, kao i mogućnost izrade nastavnih sredstava koja ćemo moći da pružimo na korišćenje i drugim korisnicima u obrazovanju - izjavila je dr Vera Petrović, predsednik Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija.

Osim toga, obe sporazumne strane se obavezuju da u opštenju s trećim stranama štite ugled i interes druge strane, u duhu dobre poslovne saradnje.

Piše:
Promo
28.02.2023. 14:44
Pogledajte više