I ONI postaju DISKRIMINISANI: Sve manji broj hotela u svetu nudi sobe za pušače

06.11.2017. 23:13
Piše:
SrbijaDanas/ Economist
Pušenje / Izvor: Profimedia
Veliki problem za pučaše na poslovnim putovanjima

Na listi "nepoželjnih" objekata na putovanjima, od skoro su se našle i sobe za pušače. Iako su se pre nekoliko godina gosti rutinski pitali da li bi voleli da puše ili ne, danas, sve manji broj hotela nudi sobe u kojima je dozvoljeno pušenje.

Da li je Todorić spiskao novac iz Agrokora na ove luksuzne stvari?!

VISOKO POVERENJE KLIJENATA: PIRAEUS banka beleži višestruko veći profit u trećem kvartalu ove godine

Prema najnovijem izveštaju Američkog udruženja za hotele i smeštaj, broj hotelskih soba u kojima nije dozvoljeno pušenje porastao je sa 74% na 97% tokom poslednje decenije. A procenat hotela koji nude isključivo sobe za nepušače porastao je sa 38% u 2008. na 85% 2016.godine. 

Zla žena / Izvor: Profimedia

Za putnika koji putuje poslovno, a koji ima naviku da puši, postoji nekoliko opcija. Oni koji žele glamur biće u problemu jer 97% luksuznih hotela nema sobe za pušenje. Samo među kategorijama budžetskih hotela  većina ustanova ima ponuđene sobe za pušače. Mali hoteli verovatno imaju sobe za pušače za razliku od većih.

Ipak, pušači mogu ostati u sobama u kojima je zabrenjeno pušenje i tu se koristiti  različitim metodama. Najefikasniji je metod pušenja napolju tj. izlaska iz prostorije gde je pušenje zabranjeno. Internet je pun saveta za ljude koji žele da puše u sobama za nepušače među kojima su pušenje kroz prozor ili izduvavanje dima kroz kupatilske otvore, ili čak uključivanje vrelog tuša.  

Pušači koji ne žele da se služe ovim metodama moraju se pomiriti sa činjenicom da u budućnosti cigareta u hotelskoj sobi više neće biti opcija. 

 

 

Piše:
SrbijaDanas/ Economist
06.11.2017. 23:13
Pogledajte više