Srbima masovno stiže poziv iz banke: Ako ne odete do kraja novembra, BLOKIRAĆE VAM KARTICE

24.09.2018. 21:39
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Banka / Izvor: Profimedia/ilustracija
Pazite se

Od građana se traži da dođu u filijalu i daju potrebne informacije radi sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma. Ukoliko to ne učine, neće moći da obavljaju transakcije sa svog računa.

ZIMA SAMO ŠTO NIJE STIGLA U SRBIJU! U ovom gradu grejanje će koštati svega 38 DINARA po metru kvadratnom!

Kinezi grade fabriku u Srbiji: Praviće baterije za električna vozila (FOTO)

Građani koji u bankama imaju otvorene tekuće račune neće moći slobodno da koriste novac koji imaju na njima ukoliko se do kraja novembra ne pojave u najbližoj filijali zbog provere njihovih ličnih podataka radi sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma.

To znači da ukoliko klijent blagovremeno ne obavesti banku da li je u bilo kakvoj poslovnoj vezi ili srodstvu s nekim funkcionerom, kao i da li sam obavlja neku funkciju, neće moći da obavlja transakcije sa svog računa, odnosno neće karticom moći da plaća namirnice u prodavnici, gorivo na pumpi, račune u pošti ili od kuće elektronskim putem, niti da kupuje robu preko interneta.

Banka / Izvor: Profimedia/ilustracija

Naime, mesec posle prvog obaveštenja banaka svojim klijentima o usklađivanju poslovanja s opštim uslovima poslovanja, banke u Srbiji od njih traže da lično dođu u banku kako bi se ažurirali podaci koje banka ima o njima.

- Obaveštavamo vas da je banka, u skladu sa važećom zakonskom regulativom, u obavezi da sprovodi redovno ažuriranje podataka o svojim klijentima. U skladu s tim, molimo vas da najkasnije do 30. novembra posetite najbližu filijalu banke radi ažuriranja vaših podataka. Ukoliko do naznačenog roka ne bude izvršeno ažuriranje podataka, bićemo prinuđeni da, u skladu sa članom 7 Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, obustavimo dalje obavljanje transakcija po računima koje posedujete u banci - piše u dopisu jedne banke klijentu.

 

Piše:
Srbija Danas/Kurir
24.09.2018. 21:39
Pogledajte više