Gotovi radovi na ključnom delu auto-puta Preljina Požega: Završen tunel Trbušani (FOTO)

11.06.2021. 14:22
Piše:
Srbija Danas
Tunel Trbušine / Izvor: Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Trasa Preljina - Požega dužine 30, 9 km, jedna od najzahtevnijih trasa, koje se trenutno izvode u Srbiji sa brojnim mostovima, nadvožnjacima i najdužim tunelima u Srbiji.

Na trasi auto-puta Preljina – Požega završen je tunel Trbušani dužine 278 metara, jedan od ključnih delova poteza od petlje u Preljini do tunela
Laz. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović naglasio je da svaki dan mora da bude maksimalno iskorišten i da je veoma zadovoljan angažovanjem izvođača, kineske kompanije CCCC, i njihovom odlukom da se svaki dan radi u dve smene po deset sati.

- Važno je da svaki dan imamo jaku dinamiku radova. Već su krenule velike gužve na naplatnoj rampi kod Preljine i one će biti još veće i ako mi ne završimo ovo u rekordnom roku, problemi će se gomilati i bezbednost putovanja će biti ugrožena - rekao je ministar Momirović.

Prema njegovim rečima, Srbija je sada u investicionom talasu koji nije zapamćen u njenoj istoriji.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Trenutno radimo, u smislu projektovanja i izvođenja, na hiljadu kilometara autoputeva. I ako tome dodate i brze železnice i vodnu i avio infrastrukturu, možete da sagledate obim investicija. Moramo hitno da završimo obilaznicu oko Čačka. Moramo da nastavimo ka Požegi, vrlo brzo ćemo ući u radove od Požege ka crnogorskoj granici. I mislim da smo pokazali da to možemo da uradimo, nemamo nijedan parkiran bager ili kamion i mi to moramo da završimo, jer su građani ove zemlje predugo čekali. Kad se završe ovi projekti, Srbija neće biti ista zemlja. Ovo su preduslovi da plate porastu i da prosečna plata bude 900 evra - rekao je Momirović.

Trasa Preljina - Požega dužine 30, 9 km, jedna od najzahtevnijih trasa, koje se trenutno izvode u Srbiji sa brojnim mostovima, nadvožnjacima i najdužim tunelima u Srbiji. Prema obećanju predstavnika izvođača datom predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, radovi na celoj trasi Preljina – Požega bi trebalo da budu gotovi u januaru sledeće godine.

 

Piše:
Srbija Danas
11.06.2021. 14:22
Pogledajte više