Tramp optužuje Kinu za "zlonamernu" trgovinsku taktiku

25.07.2018. 16:21
Piše:
Tanjug
Donald Tramp / Izvor: Profimedia
"Bili smo fini - do sada!", napisao je na Tviteru

Predsednik SAD Donald Tramp optužio je danas Kinu za "zlonamernu" taktiku koju primenjuje u trgovini, uoči teških pregovora sa evropskim liderima o trgovinskom sporu između Vašingtona i Brisela.

Tramp je u tvitu napisao da Kina uzvratnim tarifama posebno cilja američke poljoprivrednike, jer "znaju da ih volim i poštujem", napisao je predsednik SAD.

NJegova izjava dolazi nakon što je administracija SAD najavila da će obezbediti 12 milijardi dolara hitne pomoći poljoprivrednicima koji su pogođeni posledicama američkog trgovinskog spora sa Kinom i drugim zemljama.

Kina / Izvor: Profimedia/ilustracija

- Njihova zlonamernost će biti njihov neuspešan pokušaj. Bili smo fini - do sada!", napisao je Tramp na Tviteru.

Predsednik SAD sastaje se danas u Beloj kući sa predsednikom Evropske komisije Žanom-Klodom Junkerom i drugim evropskim zvaničnicima, jer trgovinski spor preti da se proširi i na proizvodnju automobila.

Tramp je uveo tarife na uvozni čelik i aluminijum, navodeći kao razlog rizik po nacionalnu bezbednost, a takođe je zapretio tarifama na uvozne automobile, što bi moglo pogoditi uvoz koji je prošle godine dostigao vrednost od 335 milijardi dolara.

 

Piše:
Tanjug
25.07.2018. 16:21
Pogledajte više