U nedelju drugi međunarodni festival „Global Fest Sava Port” na Savskoj promenadi

06.09.2018. 11:03
Piše:
Srbija Danas/ Promo
Plakat Global Fest / Izvor: Foto: Promo
Ulaz je slobodan

Turistička organizacija i Gradska opština Savski venac u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, CEBEF-om, „Belgrade Waterfront” i udruženjem „Čarobna Lampa” organizuju drugi po redu međunarodni festival „Global Fest Sava Port” u nedelju, 9. septembra na Savskoj promenadi. 

Cilj manifestacije je kulturna razmena, promocija kulturnih vrednosti i tradicionalne baštine različitih zemalja i naroda.

Na ovogodišnjem „Global Fest Sava Port”- u predstaviće se veliki broj zemalja sa nekoliko kontinenata, a u bogatom kulturno- umetničkom i muzičkom programu uživaće sve generacije. Izlagački štandovi i kreativne radionice očekuju sve posetioce manifestacije, koji će imati priliku i da isprobaju tradicionalne kulinarske specijalitete zemalja učesnica, a kroz igru i pesmu da se upoznaju sa njihovim različitim kulturnim obeležjima.

Od 17 časova zakazano je svečano otvaranje i defile svih zemalja učesnica, gde će se predstaviti sa svojim tradicionalnim narodnim nošnjama. Na samom kraju manifestacije, od 21 čas, posetioce očekuje koncert grupa „Legende“. 

Ulaz je slobodan.

Piše:
Srbija Danas/ Promo
06.09.2018. 11:03
Pogledajte više